Wie is Tess Elst, de nieuwe sportanker van VRT NWS Journaal en sportjournaliste bij Sporza?

Tess Elst maakte op 2 december haar debuut als sportanker in Het Journaal van VRT NWS, maar ze is natuurlijk al veel langer aan de slag bij Sporza. Tijd om deze sympathieke jongedame wat beter te leren kennen, want we zullen ze ongetwijfeld nog vaak op het scherm zien! Eerder maakten we ook al uitgebreid kennis met Maarten Vangramberen.

Wie is Tess Elst?

Tess Elst (31 jaar oud) studeerde communicatiewetenschappen met een masteropleiding Journalistiek aan de VUB in Brussel. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij VTM en werd voor haar meteen duidelijk dat ze de weg van de sportjournalistiek wilde inslaan. Haar droom was dan ook om sportjournaliste te worden. Sinds 2012 is ze full-time aan de slag bij Sporza. Aanvankelijk meer achter de schermen bij de digitale redactie, maar het laatste jaar treedt ze steeds meer aan op de voorgrond.

Facebook Live's

Wie regelmatig de Facebook Live's van Sporza volgt, heeft Tess Elst ongetwijfeld al opgemerkt. Ze pikte er de leukste vragen van de kijkers eruit en stelde deze aan gasten zoals Gert Verheyen, Wesley Sonck en Filip Joos. Ook bij Eleven Sports is ze actief als voetbaljournaliste om spelers en trainer te interviewen. In het verleden werkte ze trouwens nog voor ROB-tv.

Sportanker

Haar grote doorbrak kende Tess Elst afgelopen zomer, toen ze op het WK 3x3-basketbal in Antwerpen de host mocht zijn én de Red Flames mocht interviewen op het EK voetbal bij de vrouwen. De volgende stap in haar carrière was sportanker worden bij VRT NWS Journaal, daar is ze sinds 2 december aan de slag. Ze versterkt het team van Catherine Van Eylen, Aster Nzeyimana, Eddy Demarez, Maarten Vangramberen en Ruben Van Gucht (waar heel wat werd rond geschreven na zijn passage in Villa Sporza). Uiteraard blijft ze ook aan de slag als journaliste en reportster.

"De sportactualiteit in Het journaal presenteren was tot een jaar geleden nog nooit bij me opgekomen. Maar toen mij de vraag gesteld werd, was ik natuurlijk wel enorm vereerd. Sportjournalist was en is voor mij een droomjob en ik hoop er als sportanker nog een extra dimensie aan te geven. Ik moet nog wat wennen aan het idee dat ik nu vaak bij mensen in de huiskamer te zien zal zijn, maar hopelijk ontvangen ze mij met open armen.”, aldus Tess Elst.

Veel kijkers zijn trouwens erg enthousiast over het nieuwe sportanker of waren in het verleden al lovend over haar. Voetbalflitsen bundelde enkele tweets:

Enkele foto's van Tess Elst: