Ook dat nog: bondsparket eist 4 speeldagen schorsing voor Anderlecht-speler

Kristian Arnstad pakte afgelopen donderdag een rode kaart in de uitwedstrijd tegen Zulte Waregem. Paars-wit verloor zo niet alleen met 3-2, maar moet dus ook de jonge Noor enkele matchen missen. Maandag heeft het bondsparket een effectieve schorsing van vier wedstrijden gevragd voor de 19-jarige Arnstad. Tegen Zulte Waregem werd hij na 72 minuten uitgesloten door scheidsrechter Laforge na een elleboogstoot aan Madou Tambedou. Het bondsparket tilt hier zwaar aan en wil Arnstad dus vier matchen schorsen.

Kristian Arnstad schorsing

Anderlecht kan weliswaar nog in beroep gaan. De eerstvolgende vier competitiewedstrijden voor paars-wit zijn Eupen thuis, Antwerp uit, Genk thuis en Charleroi uit. Het is natuurlijk nog niet bevestigd en ook nog niet duidelijk wanneer de schorsing in zou gaan. Maar indien het effectief om vier speeldagen zou gaan, moet Anderlecht een oplossing zien te vinden op het middenveld. Arnstad staat gekend als een groot talent en speelde dit seizoen al achttien wedstrijden mee, waaronder enkele basisplaatsen in de Jupiler Pro League. De middenvelder krijgt ook een boete van 4.000 euro.

Het voorstel van het bondsparket: 

Arnstad is aan zijn eerste, volwaardige seizoen bij de A-ploeg van Anderlecht bezig. Ervoor maakte hij al indruk bij de beloften (U21). Kijk maar even naar deze heerlijke pass: 

Ook interessant