Throwback! Vanden Borre zet RSCA volledig te 'kakken': "Alleen maar janetten in de kleedkamer"

Die goeie ouwe Anthony Vanden Borre. Misschien wel één van de meest kleurrijke Belgische voetbalfiguren van deze eeuw, en vandaag 36 jaar oud. Een ideaal moment om één van zijn meest besproken quotes nog eens boven te halen... In 2015 haalde de speler van Anderlecht genadeloos uit naar zijn ploegmaten. Hij noemde ze namelijk 'janetten'.

Anthony Vanden Borre 24 oktober jarig

Anthony Vanden Borre viert vandaag, 24 oktober 2023, zijn 36ste verjaardag. De 29-voudige ex-Rode Duivel voetbalt niet langer, maar heeft wel een veelbesprokken carrière achter de rug. Hij speelde voor Anderlecht, Fiorentina, Genoa, Portsmouth, Genk, Montpellier en TP Mazembe. Bij paars-wit maakte hij het meermaals bont, bijvoorbeeld in 2015 toen hij zijn Anderlecht-ploegmaten uitschold. De rechtsachter werd namelijk overbodig verklaard bij paars-wit.

Anthony Vanden Borre throwback janetten

"In de kleedkamer van Anderlecht zitten enkel janetten. De meerderheid is bang. De jongeren verwijt ik niets . Ik heb geen vrienden in de vestiaire. Ik heb daar ook geen nood aan. Op Anderlecht is het ieder voor zich. Hasi heeft een probleem met mij, maar zal me dat nooit in het gezicht zeggen. Hij wilde me bij het huisvuil gooien. Alles heeft hij gedaan om me uit de ploeg te krijgen. Wat Hasi deed in Oostende, pfu, zo ken ik hem. Hij houdt ervan om de show te verzorgen langs de zijlijn of zijn spelers te bekritiseren.", luidde het acht jaar geleden. Eén van de zovele fratsen in de carrière van Anthony VDB...

Anthony Vanden Borre janetten kleedkamer Anderlecht

Aan talent ontbrak het Vanden Borre alleszins nooit:

Ook interessant