Een schatkist aan ervaring: bij deze 1e Nationaler speelden ooit héél wat JPL-toppers, LEUK!

Onlangs maakten we bij Voetbalflitsen een elftal met spelers die ooit bij Eendracht Aalst speelden. Daar zagen we een aantal topspelers in staan, zoals Rode Duivel Dries Mertens en Gilles De Bilde. Maar ook bij Eerste Nationaler FCV Dender waren er ooit heel wat talentvolle spelers actief. Jongens zoals Siebe Van der Heyden, Koen Persoons en Joren Dom droegen ooit de kleuren van de club uit Denderleeuw. Nu hebben wij ook een elftal gemaakt met de beste spelers die ooit voor Dender hebben gespeeld.

Elftal dat ooit actief was bij Dender

Deze spelers waren ooit actief bij Dender: Senne Lammens, Ervin Zukanovic, Siebe Van der Heyden, Timothy Derijck,  Mickaël Tirpan, Koen Persoons, David Destorme, Joren Dom, Ernest N'For en Tosin Dosunmu.

Elftal dat ooit actief was bij Dender

FCV Dender EH

FC Verbroedering Dender EH ontstond op 11 april 2005 uit de fusie van KFC Denderleeuw en Verbroedering Denderhoutem. De club met stamnummer 3900 heeft zwart, blauw en rood als clubkleuren. Van 2007 tot 2009 speelde de club nog in de hoogste afdeling. In hun tweede seizoen werden ze vijftiende, maar moesten ze omwille van een competitiehervorming, waarbij het aantal clubs in Eerste Klasse werd ingekrompen tot zestien, naar een eindronde met eersteklasser KSV Roeselare en tweedeklassers Lierse SK en Antwerp. Dender eindigde tweede in deze eindronde en zakte na twee seizoenen in de hoogste afdeling weer naar de tweede klasse.

Dit seizoen spelen ze in Eerste Nationale en daar eindigde Dender op een knappe vierde plaats, waardoor ze mochten deelnemen aan de eindronde voor promotie naar 1B. Daarin nemen ze het op tegen Knokke, Club Luik en Dessel Sport. Na vier wedstrijden staan ze aan de leiding met negen punten. Als komende zondag wordt gewonnen van Club Luik is promotie naar Tweede Klasse een feit.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link