Dé stunt van de zomer?! 3e Provincialer haalt international met 9 caps, ooit in Camp Nou gespeeld

Voor de voetbalclubs zit de transferperiode er helemaal op. Het was een zomer waarin veel spelers van club wisselden, maar ook één waarin veel buitenlanders de weg vonden naar de Jupiler Pro League. Zo maakten wij eerder al een lijstje met de meest waardevolle nieuwkomers uit het buitenland. Maar ook in de amateurreeksen was er opvallend transfernieuws te melden. 

International naar Derde Provinciale

Het Provinciale voetbal komt niet alleen in het nieuws wanneer de boarding het begeeft. Ook bij opvallende transfers zijn wij er als de kippen bij om het nieuws te brengen. Zo pakte het Turkse FC uit met een enorme stunt. De club is actief in de Derde Provinciale B van Limburg en zij zijn er in geslaagd om een international te contracteren. Met Ahmed Belkheir hebben ze een doelman binnengehaald die negen caps verzamelde voor de nationale ploeg van ... Mauritanië. Hij speelde zelfs ooit een wedstrijd in het grote Camp Nou van FC Barcelona. De club uit Beringen kwam in contact met de keeper toen hij in het asielcentrum van Leopoldsburg zat. Een geweldige kans voor de 29-jarige jongen uit Mauritanië! 

Mauritanië

Momenteel speelt Ahmed Belkheir niet meer voor de nationale ploeg van Mauritanië, maar goed spelen doen ze nog wel steeds. Hier zien we ze knap gelijk spelen tegen Tunesië in 2019.