Belgische beloften stunten tegen Spanje: ex-Club-speler die te licht werd bevonden MOTM

De Belgische beloften zorgden dinsdagavond voor een stunt van formaat. Ze speelden in Den Dreef 1-1 gelijk tegen topfavoriet Spanje in de voorrondes voor het EK. De grote uitblinker tijdens deze wedstrijd was niemand minder dan Arne Engels. De jonge Belg werd in januari van dit jaar nog door Augsburg weggeplukt bij Club NXT omdat men bij Club Brugge vond dat hij niet goed genoeg was. De laatste maanden bewijst de Belgische youngster duidelijk het tegenovergestelde.

Engels vs Spanje

Arne Engels maakte in minuut 63 het openingsdoelpunt vanop de stip tegen de Spanjaarden, die bij momenten zeer aardig voetbal op de mat legden. Evenwel moesten onze jonge Duivels niet veel onder doen en kwamen ze er enkele keren gevaarlijk uit. Echter stond de voorsprong niet lang op het bord, want Samu Omorodion (die bij Deportivo Alaves speelt) maakte gelijk in minuut 66. Naar het einde toe waren er nog kansen aan beide kanten, maar het bleef 1-1.

Wie is Arne Engels?

Arne Engels is een aanvallende middenvelder die werd geboren op 8 september 2003. Engels speelde tot 2015 in de jeugd van AA Gent tot hij in 2015 de overstap maakte naar Club Brugge, waar hij jaren te boek stond als een groot talent. Engels speelde in totaal 35 wedstrijden voor Club NXT, waarin hij goed was voor drie goals en zeven assists. Hij verruilde begin 2023 blauw-zwart in voor het Duitse Augsburg.

Hieronder kan je zijn penaltydoelpunt tegen Spanje nog eens bekijken:

Ook interessant