VF voorspelt: dit is de zwaarst mogelijke UCL-poule voor Club Brugge en dit de meest haalbare!

Donderdagavond om 18u vindt de loting voor de poulefase van de Champions League plaats. Het zal echter nog even duren vooraleer de groepen zullen worden samengesteld, want zoals elk jaar is er weer een lange introductie. Vermoedelijk zullen vanaf 19u de eerste ploegen uit de trommel komen. Club Brugge is onderverdeeld in pot 4 en zal dus op papier drie sterkere tegenstanders loten. De volledige potverdeling kan je trouwens hier vinden.

Sowieso zal het moeilijk worden voor blauw-zwart om door te stoten op het Kampioenenbal. In elke pot zitten enkele kleppers én ploegen waar je denkt van te kunnen winnen, blijken toch moeilijker dan aanvankelijk gedacht. Vorig jaar zat Club in een poule met Manchester City, PSG en Leipzig en werd 4/18 gehaald. Een 'nieuwe' poule des doods van dit jaar zou wel eens Bayern München, Liverpool en Inter kunnen zijn. Voetbalflitsen verwacht dat dit de zwaarst mogelijke poule zou zijn. Ferran Jutglà heeft trouwens ook een moeilijke droomloting in gedachten: AC Milan, Barcelona en Dortmund.

Poule des doods Club Brugge

poule des doods club brugge

Tegen wie maakt Club Brugge eventueel kans?

Als we gaan kijken naar wat de meest haalbare tegenstanders kunnen zijn, dan komen we bij Voetbalflitsen terecht bij een poule met Frankfurt, Sevilla en Shakhtar. Uiteraard nog altijd geen garantie op puntengewin, want alle drie de ploegen hebben al genoeg bewezen hoe sterk ze uit de hoek kunnen komen. Frankfurt is de Europa League-winnaar van vorig seizoen en komt daardoor uit in pot 1. Ajax en Porto zijn nog twee ploegen waar de Club-fans misschien denken een kans tegen te maken. In pot 2 heb je ook heel wat sterke ploegen. Sevilla en RB Leipzig zijn hier wellicht de minst grote namen. In pot 3 heb je met Shakhtar wellicht de minst aantrekkelijke naam, maar misschien wel de ploeg waar je het meeste kans tegen maakt. Denk maar aan Zenit of Dynamo Kyiv waar Club in het verleden al tegen uitkwam.

haalbaarste poule club brugge

Zestien jaar geleden nam Shakhtar het al eens op tegen Club Brugge:

Ook interessant