Franse fans loven ex-miljoenentransfer Club Brugge na winning goal in minuut 97: "Sensatie!"

Abakar Sylla verliet Club Brugge afgelopen zomer voor een bedrag van maar liefst twintig miljoen euro. De centrale verdediger trok naar de Ligue 1 om de kleuren van RC Strasbourg te gaan verdedigen. Bij de club van Matz Sels liggen de verwachtingen echter torenhoog voor hun duurste transfer in de clubgeschiedenis. Na een moeizame start lijkt de 20-jarige Ivoriaan aan de oppervlakte te komen in de Franse competitie. Afgelopen weekend was hij dé held door de winnende 2-1 te scoren in de laatste seconden van de wedstrijd.

Abakar Sylla vs Le Havre

Terwijl er over zijn ex-club dit weekend heel wat te doen was, maakte Abakar Sylla zich onsterfelijk bij zijn huidige club. In minuut 97 kopte de ex-verdediger van Club Brugge een hoekschop binnen tegen Le Havre waarna de scheidsrechter onmiddelijk affloot. Ook de fans van Strasbourg genoten van dit ultieme scenario. Ze waren dan ook lovend over Sylla. We bundelden enkele reacties.

"Ik kom 20 euro tekort om Abakar Sylla op de achterkant van mijn shirt te laten zetten."

"Ik hou van je Abakar Sylla!"

"Ongelooflijk Abakar Sylla"

"Het brein van Sylla..."

"Een gedachte voor alle mensen die het einde van de wedstrijd niet haalden en weggingen. Bedankt Abakar Sylla voor de emoties en de sensatie."

"Sylla die lacht = de wereld die lacht"

Bekijk hier zijn doelpunt:

Abakar Sylla vs Monaco

Patrick Vieira, coach van Strasbourg, was eerder dit seizoen nochtans niet te spreken over de prestatie van de ex-Club Brugge-verdediger. "Ik verwacht vooral dat Abakar Sylla goed verdedigt. Hij had het recht niet om de bal in dit deel van het veld te verliezen. Hij is een speler die zich aan het aanpassen is aan Ligue 1 en het zijn dit soort fouten die hem zullen helpen om vooruitgang te boeken". 

"20 miljoen euro voor Sylla? Echt?"

"Sylla, je wordt gek van hem"

"Twintig miljoen euro. Dat is de tweet" 

"De Sylla-flop voor de eerste twee matchen" 

"Sylla in twee wedstrijden doet met Stefan Mitrovic missen" 

"Sylla is een terrorist in je team" 

"Sylla is in alle opzichten duur" 

"20 miljoen euro geven aan jongens die geen garantie zijn op vooruitgang. We gedragen ons gewoon weer belachelijk met de 56 miljoen euro die we hebben uitgegeven" 

"20 miljoen voor Sylla?" 

"Sylla was tenminste bij elk doelpunt beslissend" 

"Sylla, grote stront" 

"Sylla gaf ons een ongelooflijke disasterclass"

"Op dit moment zijn Angelo en Sylla gewoon marketingmateriaal" 

"20 miljoen euro voor een jongen die het normale werk van een centrale verdediger nog niet eens kan doen. Voor 5x minder hadden we 10 keer meer kunnen hebben zonder afhankelijk te zijn van Chelsea"

"Abakar Sylla is op dit moment ver weg bij Strasbourg" 

"Hij is verantwoordelijk voor de drie doelpunten" 

Ook interessant