GEK! Spits uit 3e Nationale is doelpuntenmachine: 27 goals in 27 matchen, straks 10de seizoen!

In Derde Nationale A was de kampioen twee weken geleden al gekend. KVC Oostkamp kroonde zich op drie speeldagen van het eind al kampioen en dat heeft het grotendeels te danken aan hun fantastische spits. Phil Canoot, een 30-jarige spits, speelde nooit in een hoge afdeling, maar kan in Derde Nationale wel cijfers voorleggen die veel spelers uit 1A nooit konden voorleggen. Al mogen we hem zelfs geen spits noemen, want hij wordt uitgespeeld als een echte '10'!!

Phil Canoot

Phil Canoot scoorde dit seizoen alleen namelijk al 27 doelpunten in evenveel wedstrijden. Hij is ook een echt monument bij KVC Oostkamp, want hij begint in september aan zijn tiende seizoen bij de roodwitten. "Ik zit hier echt goed bij deze fantastische club. De sfeer is hier formidabel en er zijn nooit problemen qua vergoeding. Het bestuur is correct en de voorzitter is een fantastische man die doet wat hij belooft. Ik zie geen enkele reden waarom ik naar een andere club zou verhuizen. Ik heb samen met kapitein Arvid Lenihan de opgang van derde provinciale naar tweede afdeling meegemaakt. Ik ben vier keer kampioen geworden met deze club. Dat zijn onvergetelijke momenten voor een voetballer”, zei hij in een interview met Het Nieuwsblad. 

KSV Oostkamp

Na 28 speeldagen won Oostkamp 22 keer, speelde het vijf keer gelijk en verloor het slechts één keer. Met 81 gemaakte doelpunten mogen ze zich ook de productiefste ploeg van Derde Nationale noemen. Op drie speeldagen voor het einde was dan ook al zeker van de titel. Dit mede door al de doelpunten van Canoot. Opvallend dat hij als nummer tien zo vaak scoorde!

phil Canoot oostkamp

(Bron: Pieter Malengier)

Ook interessant