Waar werkt Club Brugge haar trainingen af? Alles over het Belfius Basecamp van Club in Westkapelle

Het Belfius Basecamp in Westkapelle, een deelgemeente van Knokke-Heist, is het moderne oefencomplex van Club Brugge dat in het seizoen 2019-2020 officieel werd geopend. Het Belfius Basecamp wordt gezien als het beste oefencomplex van België dat zelfs tot de top van Europa behoort. Het is natuurlijk meer dan dat, want er worden ook medische testen afgelegd, persconferenties gehouden, tactische besprekingen gedaan enzovoort. Het zorgt ervoor dat spelers van Club Brugge er quasi dagelijks aanwezig zijn en enkel voor thuiswedstrijden naar het Jan Breydelstadion afzakken. Wat moeten we verder nog weten over het Belfius Basecamp?

Wat is het Belfius Basecamp van Club Brugge?

Tot en met het seizoen 2018-2019 werkte Club Brugge haar trainingen gewoon nog af op de oefenterreinen langs het Jan Breydelstadion, maar dat is nu niet langer het geval. In de zomer van 2019 werd het Belfius Basecamp geopend, waardoor de spelers en stafleden in principe 'verhuisden' van Brugge naar Westkapelle. Het gaat over een nieuwe uitvalsbasis waar meer wordt gedaan dan enkel trainen. Locatie: Herenweg 9 in Knokke-Heist, deelgemeente Westkapelle.

Trainingen Club Brugge in Westkapelle

Rond het oefencomplex werden er voetbalvelden aangelegd, terwijl er binnen ruimte is voor onder meer een indoorkunstgrasveld, kantoorruimtes, 40 hotelkamers, een persruimte, een restaurant, een zwem- en revalidatiebad en een fitnessruimte. Nieuwe spelers worden trouwens ook medisch getest in het Belfius Basecamp. Zelfs de spelers van Club NXT en Club YLA vind je er regelmatig terug, terwijl er over het ganse oefencomplex zo'n 120 werknemers actief zijn. Een indrukwekkende uitvalsbasis dat in zijn soort tot de top van Europa zou behoren.

Hoe kan ik naar trainingen kijken van Club Brugge?

Alle trainingen van Club Brugge worden in het Belfius Basecamp afgewerkt. Het oefencomplex in Westkapelle is echter niet zomaar te bezoeken. Wil je een training van Club Brugge bijwonen, dan moet je wachten tot de club een open training organiseert in het Jan Breydelstadion. Trainingen bijwonen in het Belfius Basecamp is dus niet aan de orde. Bovendien werkt blauw-zwart oefenwedstrijden af in haar uitvalsbasis. Enkel voor wedstrijden met inzet of met supporters, wordt naar Jan Breydel utigeweken.

In september 2019 werd het Belfius Basecamp geopend, in iets meer dan een jaar tijd werd het oefencomplex gebouwd:

Ook interessant