Historisch: Europese club kan na 10 jaar wachten opnieuw kampioen worden en 2de titel ooit pakken

Naast alle grote competities volgt Voetbalflitsen ook de wat minder bekende competities op de voet. In de Deense Superliga is het niet FC Kopenhagen of FC Midtjylland dat op kop staat. FC Nordsjaelland is momenteel de leider. De club speelde enkele seizoenen geleden nog Champions League. De kans zit er zeker in dat we de huidige nummer één van Denemarken volgend seizoen terug in de Champions League zien. 

FC Nordsjaelland opweg naar titel

De leider in de Deense Superliga telt momenteel één punt meer dan FC Kopenhagen. Het beloven dus nog spannende weken te worden voor beide teams. Komend weekend staan de nummer één en twee tegen elkaar, een belangrijk duel in de titelstrijd. De laatste titel van FC Nordsjaelland dateert al van het seizoen 2011-2012. Het seizoen daarop speelden ze in de groepsfase van de Champions League tegen Chelsea, Juventus en Shakhtar Donetsk. Ze verloren vijf duels en speelden één keer gelijk: 1-1 tegen de Italiaanse grootmacht. Het zou zomaar kunnen dat we FC Nordsjaelland volgend seizoen terug op het kampioenenbal zien.

FC Nordsjaelland

De rood-gele club uit Denemarken werd in 1991 opgericht na een fusie tussen Farum IK en Stavnsholt BK. In 2002 promoveerde de Deense club naar de hoogste klasse en werd het meteen derde. Hun enige titel behaalde ze in 2012. De twee jaren hiervoor wonnen ze wel telkens de Beker van Denemarken. In het seizoen 2018/2019 speelden ze voor het laatst een wedstrijd in de voorronde van de Europa League tegen het Servische Partizan Belgrado. Deze werd met 3-5 verloren na twee duels.

FC Nordsjaelland eerste in Denemarken

Bekijk hieronder de hoogtepunten van de wedstrijd tussen FC Nordsjaelland en Brondby (2-1) van enkele weken geleden:

Ook interessant