Deugnietje ... Anderlecht-speler scoort winning goal tegen KVO met nummer 69 op zijn rug

De RSCA Futures wonnen zondagmiddag met 1-2 van KV Oostende. Nilson Angulo scoorde al na drie minuten, terwijl Robbie D'Haese gelijkmaakte voor de Kustboys. In de tweede helft was er uiteindelijk Robbie Ure die de winning goal scoorde. Knappe drie punten voor de beloften van RSC Anderlecht én het eerste doelpunt van de jonge Schot!

Robbie Ure RSCA Futures

Robbie Ure kwam transfervrij over van Glasgow Rangers nadat hij enkele weken op proef was bij paars-wit. De keuze om hem te contracteren, bleek blijkbaar de juiste, want zondagmiddag scoorde hij in zijn tweede match de winning goal op het veld van KV Oostende. Terwijl hij tegen Lierse Kempenzonen nog als invaller begon, was hij tegen Oostende titularis. Luca Monticelli wordt gezien als zijn grootste concurrent in de spits van de RSCA Futures. Zij moeten Lucas Stassin doen vergeten, die het vorig seizoen top deed in de Challenger Pro League.

Robbie Ure rugnummer 69

Opvallend: Robbie Ure speelt bij de RSCA Futures met het rugnummer 69. Dat was geen primeur, want bij de Rangers deed hij dat ook al. Laat ons zeggen dat hij er een gewoonte van gemaakt heeft. Leuk feitje: nog nooit speelde een Anderlecht-speler met het rugnummer 69. Benieuwd hoeveel goals we de 19-jarige aanvaller nog zullen zien maken...