3/78 en 184 tegengoals... 3e Provincialer is al lang zeker van degradatie na DRAMATISCH seizoen!

Bij Voetbalflitsen houden wel alle nieuwtjes en feitjes uit het Belgisch amateurvoetbal in het oog. Deze keer lieten we dat oog vallen op SK Waanrode. De amateurclub uit Kortenaken beleeft een rampseizoen. Niet alleen staan ze allerlaatste in Derde Provinciale, ze kregen dit seizoen maar liefst 184(!) doelpunten tegen en wonnen amper één keer. Een kanttekening hierbij is dat de club een spelerstekort heeft en enkele keren forfait gaf. KVV Zomergem, vorig seizoen in Tweede Provinciale, kent ietwat hetzelfde verhaal in Derde Provinciale Oost-Vlaanderen.

SK Waanrode historie

De geel-blauwe club uit Vlaams-Brabant werd opgericht in 1970 en speelt al heel haar geschiedenis in de provinciale reeksen van het Belgisch amateurvoetbal. In het seizoen 2016/2017 werden ze voor het eerst kampioen in Vierde Provinciale. Jammer genoeg zal de ploeg volgend seizoen opnieuw uitkomen in deze reeks. SK Waanrode bleek duidelijk een maatje te klein voor Derde Provinciale. Dit seizoen waren er heel wat geblesseerden waardoor ze enkele matchen forfait moesten geven. Toch kijken ze hoopvol naar volgend seizoen!

SK Waanrode 1 zege en 184 tegengoals

Met amper één overwinning en 184 tegendoelpunten is het niet onlogisch dat SK Waanrode allerlaatst staat in Derde Provinciale Vlaams-Brabant. De club uit Kortenaken kreeg dit seizoen gemiddeld zeven(!) doelpunten tegen per wedstrijd. Van de 26 duels wonnen ze er één tegen KVK Glabbeek-Zuurbemde met 3-4. De andere 25 duels gingen allemaal verloren. Enkele zelfs met monsterscores zoals 10-0 en 17-1, maar de grootste nederlaag werd geleden tegen Tielt-Winge 3000: 18-0. Hierbij moet wel gezegd worden dat de club enkele matchen forfait moest geven door te weinig spelers. Hopelijk kunnen de spelers van SK Waanrode er nog een leuk seizoenseinde van maken en de batterijen opladen richting volgend seizoen toe. 

SK Waanrode rampseizoen