Europees kneusje wint nog maar 2de trofee ooit ... na 13 jaar eindelijk nog eens Europa in!

Zalaegerszegi TE, als je ooit al van deze club had gehoord, dan ben je een echte voetbalkenner. De Hongaarse club speelt nog maar vier seizoenen in de hoogste klasse, maar slaagde er afgelopen seizoen in om de beker te winnen. Zalaegerszegi mag volgend seizoen dus Europa in en dat is ondertussen al dertien jaar geleden. Uiteraard zijn ze nog niet verzekerd van de groepsfase, maar dat deze kleine club een prijs won, is best wel straf.

Zalaegerszegi TE

Zalaegerszegi TE won in haar clubgeschiedenis nog maar twee prijzen op het hoogste niveau. In 2002 wonnen ze de Hongaarse competitie en afgeflopen seizoen pakten ze de Hongaarsre beker. Het was al 21 jaar geleden dat ze nog eens een prijs wonnen en het is ook nog maar de vierde keer ooit dat ze Europa in mogen. NK Zagreb, Manchester United, Dinamo Zagreb, Rubin Kazan en SK Tirana waren vooralsnog hun enige Europes tegenstanders.

Hongaarse beker

Zalaegerszegi speelt nog maar sinds 2019 in de Hongaarse eerste klasse en eindigde afgelopen seizoen zevende in deze competitie. Geen sterk resultaat, maar in de beker werd wel geschiedenis geschreven. De finale werd met 0-2 gewonnen van Budafoki, waardoor de club volgend seizoen Europa in mag. De club speelt in het blauw en wit en hun stadioncapaciteit bedraagt slechts 11.200 toeschouwers. Wie weet zien we ze straks in een Europese groepsfase!