Wie is Shion Homma, het Japans talent van Club Brugge dat indruk maakte in de voorbereiding?

Shion Homma is een jonge Japanner van Club Brugge die in de voorbereiding flink wat indruk maakte. Bij blauw-zwart wordt hij gezien als de (toekomstige) vervanger van Noa Lang en krijgt hij een volwaardige plaats in de A-kern. Best straf, aangezien de flankaanvaller vorig seizoen voornamelijk uitkwam voor Club NXT in de Challenger Pro League. Voetbalflitsen vond het daarom hoogtijd om hem nog wat beter voor te stellen!

Shion Homma Japan Albirex Niigata

Shion Homma is een van de rijzende sterren van het Japanse voetbal. De winger werd geboren op 9 augustus 2000 en wordt binnenkort 23 jaar oud. Vorige zomer kwam hij voor 500.000 euro over van Albirex Niigata, een Japanse tweedeklasser. Voor die club speelde hij op jonge leeftijd maar liefst 131 matchen. Daarin scoorde hij 22 keer en gaf hij ook 22 assists. Op zijn debuut tegen Kanazawa mocht Homma tien minuten voor tijd invallen en scoorde hij meteen de winning goal, hij was toen amper achttien jaar oud!

Shion Homma Club Brugge Club NXT

Shion Homma start nu aan zijn tweede seizoen bij Club Brugge. Het wordt echter de eerste keer dat hij vast deel uitmaakt van de A-kern, want vorig seizoen werd hij gestald bij Club NXT, de beloftenploeg van Club Brugge in de Challenger Pro League. Daar kon hij in 23 wedstrijden vier keer scoren en vier assists geven. Aangezien blauw-zwart heel wat geblesseerden had in de Champions' Play-Offs én bovendien toch voor niks meer speelde, kreeg de jonge Japanner zijn kans bij de A-ploeg. Op 28 mei viel hij op zijn debuut één minuut voor tijd in tegen Genk. Zijn grote moment kwam er echter een week later in het Dudenpark. In zijn invalbeurt van amper twee minuten was hij toen goed voor een goal en een assist. Homma zorgde er met andere woorden eigenhandig voor dat Union geen kampioen werd.

Shion Homma prima voorbereiding

Shion Homma zal niet als titularis aan het nieuwe seizoen beginnen, maar Ronny Deila zal hem bij Club Brugge wel geleidelijk aan brengen. Tijdens invalbeurten zal hij ongetwijfeld de kans krijgen om zich te tonen. Wanneer hij niet in actie zal komen voor de A-ploeg, krijgt hij hoogstwaarschijnlijk wel minuten bij Club NXT in de Challenger Pro League. Sowieso zullen we nog wel wat van hem horen, want in de voorbereiding speelde hij bijvoorbeeld al uitstekend tegen Feyenoord en de Go Ahead Eagles.

Homma bewees vorig seizoen vooral in de Challenger Pro League dat hij uitstekende voetjes heeft:

Club Brugge merkte zijn talent op bij Albirex Niggata, een Japanse tweedeklasser:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link