Speler met 471 matchen in JPL loodst beloften van Eersteklasser naar periodetitel in 2de Nationale

In Tweede Nationale is de eerste periodekampioen bekend. Jong KV Mechelen B mocht afgelopen zaterdag strijden voor de periodetitel tegen Belisia Bilzen. De U23 van Mechelen haalde het met duidelijke 4-1 cijfers van de Limburgers. Na tien wedstrijden staan ze dus aan de leiding in de reeks waar ook onder andere het Sporting Hasselt van RIk Verheye en Sam Kerkhofs uitkomt. En dat als enige beloftenploeg in de B-reeks van Tweede Nationale. Opvallend: de trainer van de ploeg is een ervaren rot in de Belgische voetbalwereld.

Jong KVM 2023/2024

Terwijl  hetJong KV Mechelen voor de wind gaat dit seizoen, vergaat het de eerste ploeg een heel stuk minder. De fans zien dan ook liever het ontslag van Steven Defour. De beloften van Mechelen pakte daarentegen 21 op 30 en verloren maar één wedstrijd. Daarbovenop maakten ze al 25 doelpunten in tien wedstrijden. Een zeer sterk begin dus voor de jonge ploeg onder leiding van Pieter-Jan Monteyne.

Pieter-Jan Monteyne Jong KVM

De trainer van Jong KV Mechelen is Pieter-Jan Monteyne. De voormalige linksachter speelde meer dan 300 matchen in het shirt van Beerschot. Verder speelde hij in eerste klasse nog bij Oud-Heverlee Leuven, Moeskroen, Bergen en Roeselaere. Na zijn spelerscarrière trainde hij de jeugd van Antwerp en was hij assistent van Wim De Decker bij Deinze en Beveren. Sinds deze zomer neemt hij dus de beloften van KV Mechelen onder zijn vleugels en daar doet hij het allerminst onaardig.

Bekijk hier een samenvatting van een spectaculaire wedstrijd tussen Jong KV Mechelen en Bocholter

Ook interessant