1e Provincialer stopt met A-ploeg ondanks plannen voor herstart: "In seizoen 2024-2025 terugkeren!"

De amateurclubs vallen als vliegen. Eerder raakte al bekend dat Racing Emblem er de brui aan geeft en onlangs lazen we ook het droevige nieuws dat Eerste Provincialer RC Lauwe verdwijnt uit de Provinciale reeksen. De West-Vlaamse ploeg kon zich dit seizoen niet handhaven in haar reeks, en koos er aanvankelijk voor om opnieuw te starten in Vierde Provinciale. Toch komen ze terug op die beslissing: er zal voortaan enkel jeugdvoetbal te zien zijn op de velden van RC Lauwe. Financiële problemen en een leegloop van spelers zorgen voor die beslissing.

Racing Lauwe stopt

Racing Lauwe kende geen al te prettig seizoen in Eerste Provinciale. De West-Vlamingen eindigden vijftiende en voorlaatste in haar reeks, enkel Jabbeke werd achter zich gelaten. Lauwe pakte 22 punten en degradeerde zo rechtstreeks naar Tweede Provinciale. Het bestuur liet haar spelers echter weten niet in die reeks te zullen aantreden. Er werd meteen gekozen om een herstart te maken in Vierde Provinciale en op die manier promoveerden er ook extra ploegen uit Derde en Tweede Provinciale. Toch zullen de fans Racing Lauwe volgend seizoen niet zien aantreden in de Provinciale reeksen...

Nieuwe RSZ-regelgeving

“Door de stijging van de prijzen en de nieuwe wetgeving betreffende de betaling van de spelers hebben we als bestuur een zware, maar noodzakelijke beslissing moeten nemen. Om het voortbestaan van de club te kunnen garanderen kunnen we niets anders dan onze toekomstvisie te herzien en te herbronnen. Om onze jeugdwerking te bestendigen en zelfs op te waarderen hebben we beslist om volgend seizoen een doorstart te maken in vierde provinciale. Wij danken oprecht de huidige staf voor hun inzet, positivisme en de vlotte, positieve samenwerking", klonk het vorige maand nog bij de West-Vlamingen. De nieuwe RSZ-regelgeving had er serieus ingehakt.

RC Lauwe enkel jeugdvoetbal

Toch was niemand van de spelers echt te spreken voor dit voorstel en was er sprake van een leegloop. Daarom werd besloten om enkel nog maar jeugdvoetbal aan te bieden en te stoppen met de A-ploeg. "Het was onze bedoeling om met onze belofteploeg te starten in Vierde Provinciale. Tijdens een overleg gaven het merendeel van de spelers en ook de trainer aan weinig voor het idee te voelen. Veel spelers hebben daardoor andere oorden opgezocht. We hebben met het bestuur beslist om ons volgend seizoen volledig op de jeugdwerking te richten. In seizoen 2024 - 2025 willen we echter wel terugkeren met een competitief elftal in Vierde Provinciale", klinkt het bij de gerechtelijke correspondent Steven Deveugele. 

In 2020 speelde RC Lauwe nog tegen de beloften van Club Brugge:

Ook groundhoppers bezochten al het stadion van RC Lauwe: 

Ook interessant