RSCA-fans zien 1 onverwachte man uitblinken na 1-0 voorsprong vs Cercle: "Hij wordt beter!"

Op woensdagavond werden de laatste Jupiler Pro League-wedstrijden van 2023 afgewerkt. RSC Anderlecht mocht Cercle Brugge ontvangen in het Lotto Park. Het puntenverlies van Union tegen Club Brugge gaf RSCA de mogelijkheid om het gat naar de competitieleider tot zes punten te verkleinen. Met een overwinning kon groen-zwart op haar beurt terug in de top zes duiken. Dat zouden ze wel moeten doen zonder sterkhouders Siquet, Denkey en Ravych. Anderlecht moest het deze keer opnieuw doen zonder kapitein Vertonghen, die ook de laatste wedstrijd van het jaar aan zich voorbij moet laten gaan.

Schmeichel vs Cercle Brugge

In de openingsfase is het Cercle Brugge die het gevaarlijkst is met een schot op de lat en een redding van Schmeichel in de eerste vier minuten. Na tien minuten was het dan toch Anderlecht dat de ban brak. Een voorzet vanop links van Augustinsson bereikte dé man in vorm Anders Dreyer die met de nodige moeite toch wist af te werken. De Anderlecht-fans hadden het in de eerste helft vooral om de man tussen hun palen. De Deen maakte enkele indrukwekkende reddingen. Voetbalflitsen bundelde enkele tweets:

"Het niveau dat Schmeichel de laatste wedstrijden heeft bereikt... Je moet het hem nageven, hij begint wakker te worden, vooral als het gaat om redden en opstellen. Interessant, we hebben hem nodig als we ons willen kwalificeren voor de Europa League en zeker als we voor de titel gaan."

"Goed gedaan Schmeichel, je wordt beter."