36-jarige goaltjesdief met 74 JPL-goals trekt midden het seizoen naar ambitieuze amateurclub

Teddy Chevalier is het scoren nog niet verleerd. De 36-jarige Fransman mag dan niet meer actief zijn op het hoogste niveau, aan stoppen denkt hij nog lang niet. Chevalier was in de Jupiler Pro League goed voor maar liefst 74 doelpunten. Zijn beste periode kende hij bij KV Kortrijk, waarvoor hij 193 wedstrijden speelde. Vorig jaar koos hij ervoor de stap te zetten naar Eerste Nationaler Francs Borains, de club van politicus Georges-Louis Bouchez. Maar nu in de winter trekt hij naar Tweede Nationaler Mons.

Teddy Chevalier Mons transfer

Teddy Chevalier verlaat deze winter al Francs Borains. De Franse spits verlaat de Eerste Nationaler voor Tweede Nationaler en ex-Eerste Klasser Mons. Chevalier zat dit seizoen nog maar aan één doelpunt en evenveel assists in dertien wedstrijden. Nu zal de 36-jarige spits de goals moeten maken bij Mons. Ook ondere andere ex-Jupiler Pro League speler Cordaro is momenteel actief bij Mons, titelkandidaat in Tweede Nationale.

Teddy Chevalier

Teddy Chevalier is uiteraard geen onbekende in het Belgisch voetbal. De Fransman dook in 2009 al op bij Zulte Waregem, maar maakte een jaar na zijn vertrek bij Essevee de pijnlijke overstap naar KV Kortrijk. Iedereen weet dat er een stevige rivaliteit heerst tussen beide teams. Daar groeide hij uit tot een legende. In het seizoen 2017-2018 scoorde Teddy Chevalier zelfs 21 keer in één seizoen. In totaal klokte de aanvaller af op 74 doelpunten, toch een zeer knap aantal. 

Waarom Chevalier uitgroeide tot een legende bij KVK, kan je in onderstaande derbybeelden zien:

Ook interessant