Hoelang is het geleden dat Union nog eens kampioen werd? En hoeveel titels won Union al?

Union Saint-Gilloise kan zondag kampioen worden in de Jupiler Pro League. De Brusselaars hebben het echter niet in eigen handen, want als Antwerp wint op Genk, dan is de Great Old altijd kampioen. Als Antwerp echter niet weet te winnen van de Limburgers, en Union doet dat thuis wel van Club Brugge, dan zijn les Unionistes de nieuwe landskampioen. Dat zou echt wel een verrassing zijn, gezien de traditieclub twee seizoenen geleden nog in 1B speelde. Hoelang is het al geleden dat Union nog eens kampioen werd en de hoeveelste titel zou het zijn? Voetbalflitsen zocht het even voor je uit.

Hoeveel keer werd Union al kampioen?

Union Sint-Gillis werd opgericht in 1897 en heeft het stamnummer 10. In haar rijke clubgeschiedenis won Union elf keer de titel. Enkel RSC Anderlecht (34) en Club Brugge (18) konden ooit meer titels binnenrijven, wat wil zeggen dat Union de derde meest succesvolle club ooit is van België. Indien de Brusselaars zich zondag tot kampioen kunnen kronen, dan wordt het hun twaalfde titel ooit.

Wanneer werd Union voor het laatst kampioen?

De titels van Union Saint-Gilloise dateren echter al van lang geleden. Begin 20ste eeuw waren ze oppermachtig. Zo pakten ze tussen 1903 en 1913 maar liefst zeven keer de titel. De laatste titel dateert zelfs al van het seizoen 1934-1935, dat is ondertussen 88 jaar geleden. Indien de Brusselaars zich zondag tot kampioen kronen, dan wordt het hun eerste titel in 88 jaar. Zelden moest een club zo lang wachten op een nieuwe prijs. Naast de Belgische competitie won Union in het verleden twee keer de beker en enkele titels in de lagere reeksen.

Het doelpunt van Puertas op de Bosuil zorgde ervoor dat Union nog volop meedoet voor het kampioenschap:

Ook interessant