Zoals zijn papa: zoon van gekende analist is goaltjesdief in 3de Provinciale: 23 goals in 24 matchen!

Victor Verheyen is een 23-jarige aanvaller van Dosko Sint-Kruis, een West-Vlaamse ploeg uit Derde Provinciale. Victor is niemand minder dan de zoon van ex-profvoetballer Gert Verheyen. Ooit nog actief bij Lierse, Anderlecht, Club Brugge en de Rode Duivels. Zo'n hoog niveau zal zijn zoon nooit halen, maar dat hij eveneens een goaltjesdief is staat buiten klijf. Zijn vader Gert Verheyen maakte recent nog een goede indruk in 'Over De Oceaan'.

Victor Verheyen

Victor Verheyen scoorde dit seizoen al 23 goals in 24 matchen. Dosko Sint-Kruis staat momenteel tweede in Derde Provinciale A in West-Vlaanderen en moest enkel kampioen Daring Brugge voor zich dulden. De ploeg kan wel nog steeds promoveren naar Tweede Provinciale indien ze als beste tweede eindigen. Verheyen is er één van de sterspelers en misschien wel dé hoop om promotie veilig te stellen. Afgelopen weekend scoorde de zoon van Gert tweemaal op het veld van Eendracht Brugge en een week eerder legde hij er maar liefst vijf in het mandje tegen een onmondig Veldegem. Sint-Kruis is in bloedvorm en won vijftien van haar laatste zestien matchen.

Victor Verheyen Dosko Sint-Kruis

“Ik ben natuurlijk blij met die vijf goals, wat mij eerder nog nooit gelukt was. Ik stond al vijf weken droog en dat mag je dan wel eens aanhoren in de kleedkamer. Het geeft mij alleszins een extra boost met het oog op de resterende matchen. Ik moet ook wel toegeven dat de verdediging van Veldegem niet top was, dus ik heb geen wereldacties moeten maken om dit te realiseren. Een zesde en een dubbele hattrick was ook mooi geweest, maar dat is mij niet meer gelukt”, klonk het vorige week nog bij Victor Verheyen.

Victor Verheyen zoon Gert Verheyen

Uiteraard werd in het artikel ook verwezen naar zijn vader Gert Verheyen. "Hij is er steeds bij als hij zich kan vrijmaken. Roepen doet hij niet langs de kant, maar na afloop geeft hij me onder vier ogen wel de nodige tips. Wetende wat hij destijds gepresteerd heeft en hetgeen hij momenteel doet, zal het juist zijn wat hij zegt. We spelen bovendien op zowat dezelfde posities, dus ik neem zijn advies graag aan”, aldus Verheyen in Het Laatste Nieuws. Wie weet kan de goaltjesdief nog een stapje hogerop zetten.

victor verheyen zoon van gert verheyen dosko sint kruis

Ook interessant