Ooit 33 goals in de JPL... Voormalig sluipschutter kiest op z'n 36e voor 2e Provinciale, stunttransfer!

Ken je Giuseppe Rossini nog? De Italo-Belg heeft een verleden in 1A en 1B bij onder andere KV Mechelen, KV Kortrijk, OHL en Charleroi. De aanvaller speelde in totaal 147 wedstrijden in de hoogste afdeling en maakte daarin 33 doelpunten. Vorig seizoen was Rossini actief bij JS Taminoise in Derde Nationale, maar deze zomer maakte hij de overstap naar Olympic Namur in Tweede Provinciale. De zoveelste ex-JPL-speler die de overstap maakt naar provinciale deze mercato.

Giuseppe Rossini Tweede Provinciale

In de jeugd speelde Rossini onder meer bij Charleroi en Bergen, maar zijn profdebuut maakte hij in Nederland bij FC Utrecht. Daar wist de aanvaller maar drie doelpunten in 46 wedstrijden te maken. Na passages bij KV Mechelen (waar hij onder andere samenspeelde met Bjorn Vleminckx), KV Kortrijk, Zulte Waregem en STVV vertrok Rossini in 2012 terug naar de club waar hij in de jeugd al voor speelde, namelijk Sporting Charleroi. Daar speelde hij nog drie seizoenen.

Amateurreeksen Rossini

Na tussenstappen bij enkele lager geklasseerde clubs in België en Nederland kwam Rossini in 2019 aan bij JS Taminoise in Derde Nationale. Nu zet hij waarschijnlijk zijn laatste voetbalstapjes bij Olympic Namur in Tweede Provinciale. Afgelopen weekend trof hij al meteen twee keer raak tegen Petit-Waret.

In de Jupiler Pro League was Rossini onder andere trefzeker bij KV Mechelen:

Net binnen