Carrièreswitch! Ooit met hoge verwachtingen binnengehaald bij Club Brugge, nu is hij ... tuinman

Ken je Björn Vleminckx nog? De gewezen aanvaller werd in 2011 met hoge verwachtingen binnengehaald bij Club Brugge, maar kon daar nooit overtuigen. Op zijn 35ste moest hij noodgedwongen stoppen met voetballen wegens een versleten knie. Vleminckx stortte zich vanaf dan volledig op zijn nieuwe carrière als... tuinman. Van een carrièreswitch gesproken!

Björn Vleminckx

In totaal speelde Vleminckx als prof voor negen verschillende clubs. Zijn profcarrière begon bij Beveren, waarna hij naar KV Oostende trok. Zijn grootste successen kende hij echter bij KV Mechelen en NEC Nijmegen. Dankzij zijn topprestaties bij NEC, versierde hij een transfer naar Club Brugge. Maar daar kon hij de verwachtingen nooit inlossen. Na zijn passage bij Club Brugge, speelde hij nog voor Gençlerbiligi, Kayseri Erciyesspor, Gozetepe en Antwerp.

Noodgewongen moeten stoppen

Tijdens zijn periode bij Antwerp kreeg hij echter te horen dat hij met een versleten knie kampte. De dokter raadde hem toen zelfs aan een knieprothese te plaatsen. Vleminckx besloot toen echter zijn profcarrière vaarwel te zeggen en zijn eigen zaak op te starten, genaamd Grashelder. Straf!

Bjorn Vleminckx Grashelder

Ook interessant