'Verbannen' middenvelder met +250 matchen in de JPL verkast van B-kern naar kneusje uit 1B

Kevin Vandendriessche ziet zijn contract bij KV Kortrijk volgende week aflopen, waardoor hij op zoek moest gaan naar een nieuwe club. En die club heeft de Franse middenvelder gevonden: Francs Borains, een Waalse ploeg die afgelopen seizoen promoveerde naar de Challenger Pro League.  Francs Borains wordt zijn vierde, Belgische club.

Kevin Vandendriessche Moeskroen en KV Oostende

Kevin Vandendriessche werd opgeleid bij US Fretin en Guingamp. In 2009 trok hij naar Wasquahal, maar amper drie jaar later verkaste hij naar het Belgische Moeskroen. Op jonge leeftijd maakte hij indruk in de Jupiler Pro League, aan de zijde van die andere revelaties Abdoulay Diaby en Steeven Langil. Het opkomende en ambitieuze KV Oostende kon hem in juli 2015 transfervrij wegplukken en bij de Kustboys kende hij zijn mooiste (en langste) periode.

Kevin Vandendriessche KV Kortrijk Bernd Storck

Vandendriessche speelde maar liefst 216 wedstrijden voor KV Oostende en was daarin goed voor veertien goals en vijftien assists. Zo nam hij één maal deel aan Play-Off 1 en kon hij zich plaatsen voor de voorronde van de Europa League. Aan alle mooie liedjes komt echter een einde: twee seizoenen terug konden de Kerels uit Kortrijk de KVO-kapitein er gratis wegplukken. In zijn eerste seizoen was hij er titularis, maar rond nieuwjaar werd hij naar de B-kern verbannen. Coach Bernd Storck rekende niet langer op hem en ook onder een nieuwe coach zal hij geen nieuwe kansen krijgen. Zijn contract liep af, dus moest Vandendriessche op zoek naar een nieuwe club.

Francs Borains Challenger Pro League

Die heeft hij met Francs Borains gevonden. De club van voorzitter Georges-Louis Bouchez eindigde vorig seizoen derde in Eerste Nationale en kon als laatste promoveren naar de Challenger Pro League. Royal Francs Borains wordt gezien als het kneusje in 1B, maar wil zich met de komst van Vandendriessche sterk wapenen. Met ook nog Teddy Chevalier, Clément Tainmont, Adrien Saussez, Benjamin Boulenger en Dimitro Mohamed in de ploeg, kunnen ze rekenen op spelers met veel ervaring in de Jupiler Pro League. Vandendriessche speelde meer dan 250 matchen in de Jupiler Pro League!

Zijn beste periode kende Kevin Vandendriessche ongetwijfeld bij KV Oostende. Nu moet de 33-jarige Fransman Francs Borains in de Challenger Pro League zien te houden: