Kent u hem nog? Mislukte KRC Genk-flankspeler kende een sterk seizoen met 10 goals en 3 assists

We gingen eens kijken hoe het nog ging met ex-KRC Genk-speler Steeven Joseph-Monrose. Redelijk goed, kunnen we zeggen. De ondertussen 29-jarige Fransman speelt tegenwoordig in Azerbeidzjan, bij Neftchi Baku. De meeste Belgische voetbalfans zullen hem nog kunnen van zijn periodes bij KV Kortrijk en KRC Genk. In Limburg moest hij de opvolger worden van de Kevin De Bruyne maar door blessureleed kon hij de hoge verwachtingen nooit vervullen.

Het begin

Monrose begon zijn carrière bij het Franse FC Lens waar hij een jaar verhuurd werd aan LB Châteauroux. In de zomer van 2011 plukte KV Kortrijk hem weg bij de Fransen. Daar veroverde hij onmiddellijk de harten van de supporters met zijn weergaloze techniek. Hij speelde maar 1 seizoen voor De Kerels maar wist wel 11 keer te scoren en gaf 4 assists. Die goede prestaties zorgde voor een stapje hoger naar KRC Genk. De Genkenaren zag hun goudhaantje Kevin De Bruyne net vertrokken richting Stamford Brigde en zagen in Monrose de perfecte vervanger. 

Limburg

Het begon niet slecht bij Genk voor de Franse flankspeler maar blessures gooiden al snel roet in het eten. Hij was meer aanwezig in de ziekenboeg dan op het veld. Dat zorgde voor een contractontbinding in 2015. Hij keerde daarna terug naar zijn thuisland bij Stade Brest 29. Daar speelde hij 2 seizoenen en vond 10 keer het net in 70 wedstrijden. In 2017 kwam dan de overstap naar het verre Azerbeidzjan. Hij werd een sterkhouder bij FK Qabala (57 wedstrijden, 18 goals, 11 assists) en maakte in 2019 de transfer naar reeksgenoot Neftchi Baku. Daar speelde hij een sterk seizoen met 10 goals in 27 wedstrijden.

Hij is KVK nog steeds heel dankbaar

Ook interessant