Kent u hem nog? Ex-Club Brugge-verdediger ontpopt zich tot absolute sterkhouder in Turkije

Ryan Donk kende geen onzichtbare passage in de Jupiler Pro League. Hij werd al snel een rots in de branding bij Club Brugge. De Nederlander kwam over van het Nederlandse AZ Alkmaar. De ondertussen 34-jarige Amsterdammer speelt nu al 4 jaar in de Turkse hoofdstad bij Galatasaray SK. Daar groeide hij uit tot een absolute sterkhouder. Voor zijn sterke seizoen kreeg hij ook een mooi TOTS-kaartje van de maker van FIFA 20.

Terug naar 2005

Donk heeft er al een rijke carrière opzitten die begon in de zomer van 2005. Toen maakte hij de overstap AVV Zeeburgia Onder 19 naar RKC Waalwijk. Vandaar ging het een jaar later naar AZ Alkmaar die een slordige 3 miljoen op tafel legde voor de boomlange verdediger. In de zomer van 2008 trok hij naar de Premier League, op huurbasis weliswaar. Hij ging spelen bij West Bromwich Albion die dat seizoen op de laatste plaats eindigde en Donk keerde terug naar Alkmaar. In 2009 zette hij zijn handtekening onder een contract in Brugge. 

Blauw-Zwart

In 4 seizoenen bij Club Brugge speelde hij 172 wedstrijden, scoorde 15 keer en zorgde voor 16 assists. Ryan Donk kreeg zijn langverwachte transfer in 2013 en trok naar Kasimpasa. Galatasaray pikte hem op in de winter van 2016 maar leende hem het seizoen erna uit aan de Spaanse middenmoter Real Betis. Vanaf de zomer van 2017 speelde hij voor de Turkse grootmacht. 

Hij is Club Brugge nog steeds dankbaar

Ook interessant