WTF! Veertienvoudig Rode Duivel en voormalig toptalent is nu ... postbode!

Stein Huysegems (36) was ooit aan de slag bij SK Lierse, AZ, Feyenoord en Wellington Phoenix. Ook verzamelde hij 14 caps voor de nationale ploeg. Vandaag de dag verdient Huysegems de kost als... postbode! Voetballen doet hij ook nog, voor eersteprovincialer FC Berlaar-Heikant.

Toen hij na een avontuur in de Australische A-League terugkeerde naar België stonden de clubs niet in een rij te wachten op Huysegems. "Als je in Australië gevoetbald hebt, denken ze dat je niet meer over dezelfde kwaliteiten beschikt als voorheen. Ik moest mijn vizier noodgedwongen richten op ploegen uit lagere reeksen en tekende een tweejarig contract als semiprof bij Dessel Sport", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

En nu is het voormalige toptalent - op een bepaald moment gegeerd in gans Europa (!) - dus aan de slag als postbode. "Om vier uur sta ik op en een uurtje later begint mijn werkdag. Eerst verdeel ik de kranten, dan sorteer ik de post en tot slot breng ik die met mijn mobylette rond. Je komt met veel mensen in contact en dat vind ik heel leuk."

Hieronder nog eens beelden van twee mooie doelpunten die Huysegems maakte. Eentje voor Wellington en eentje voor Feyenoord. Die laatste met z'n mindere voet trouwens!