4de duurste verdediger ooit van Anderlecht speelt op zijn 36ste bij ... Italiaanse 3de klasser

Ken jij Sebastien De Maio nog? De 36-jarige verdediger streek in de zomer van 2016 bij Anderlecht neer en zou er uiteindelijk slechts vier wedstrijden spelen. Wat er zo bijzonder was aan zijn transfer, was dat hij een maand na zijn komst al werd uitgeleend aan Fiorentina. Een jaar later verkocht paars-wit hem aan Bologna. Tegenwoordig speelt de Fransman met Italiaanse roots bij LR Vicenza, een club uit de Serie C. Een man met een opvallend verhaal!

Sebastien De Maio Anderlecht

Sebastien De Maio werd geboren op 5 maart 1987 in Saint-Denis en is op moment van schrijven 36 jaar oud. De verdediger met Italiaanse roots (zijn naam doet het vermoeden) heeft al heel veel clubs op zijn CV staan. Opgeleid werd hij bij AS Nancy, maar in 2006 nam Brescia hem transfervrij over. De Italianen leenden hem uit aan Celano en Frosinone en het was Genoa dat hem in 2013 gratis binnenhaalde. Na drie seizoenen was het tijd voor een buitenlands avontuur. Anderlecht zocht een verdediger en kwam bij De Maio uit. De toen 29-jarige verdediger kostte maar liefst 3,3 miljoen euro en is nog altijd de vierde duurste Anderlecht-verdediger aller tijden. Wie destijds ook flopte bij paars-wit, is Imoh Ezekiel. De aanvaller zit momenteel zelfs zonder club.

Sebastien De Maio Vicenza Serie C

Lang duurde zijn avontuur bij paars-wit echter niet. Na vier wedstrijden werd hij een dikke maand later al uitgeleend aan Fiorentina. De vier partijen van de Fransman voor RSCA: twee kwalificatiewedstrijden voor de Champions League tegen Rostov en twee competitiewedstrijden tegen Moeskroen en STVV. Tegen de Henegouwers op speeldag één was De Maio zelfs kapitein. Na een transfer naar Bologna en ook nog een uitleenbeurt aan Udinese, streek de ervaren rot in januari 2022 neer bij LR Vicenza, toen een Italiaanse tweedeklasser die vocht tegen de degradatie en alle middelen op tafel gooide om het behoud te verzekeren. Naast De Maio werden ook Jordan Lukaku en Lukasz Teodorczyk binnengehaald. Vicenza degradeerde echter en de Italiaanse derdeklasser besloot om hem uit te lenen aan Modena. Nu het seizoen afgelopen is, keert De Maio na zijn uitleenbeurt terug bij Vicenza. Benieuwd hoe het vervolg van zijn carrière er nog uitziet op zijn 36ste...

Sebastien De Maio kende maar één oefenstage bij RSC Anderlecht:

Amper een jaar na zijn transfer naar Anderlecht, trok De Maio voor twee miljoen euro naar Bologna:

Bij Bologna scoorde Sebastien De Maio nog tegen AC Milan: