Throwback: Louis van Gaal gaat viraal na duik bij 4de official ... 3-2 zege met United tegen Arsenal (VIDEO)

Louis van Gaal viert vandaag, 8 augustus 2023, zijn 72ste verjaardag. De Nederlandse voetbaltrainer zit momenteel zonder club, maar we kennen hem natuurlijk nog van zijn recente passages bij Oranje en Manchester United. Vooral bij die laatste club kwam hij enkele keren verrassend uit de hoek. Zo ging hij in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Arsenal gewoon even op de grond liggen om een duik van een bezoekende speler na te bootsen. Een throwback die we op zijn verjaardag graag eens opnieuw bovenhalen.

Louis van Gaal throwback

Louis van Gaal werd op 8 augustus 1951 geboren. We zijn ondertussen 72 jaar later en de Nederlander heeft er een flinke carrière opzitten. Niet enkels als trainer, maar ook als profvoetballer. Van Gaal speelde destijds bij Ajax, Antwerp, Telstar, Sparta Rotterdam en AZ. Toch blijft zijn trainerscarrière het meest opvallend. De Nederlander trainde clubs als Ajax, FC Barcelona, AZ, Bayern München en Manchester United. Bij de Engelse topclub zou hij tussen 2014 en 2016 hoofdcoach zijn.

Louis van Gaal Manchester United-Arsenal duik

Bij Manchester United liet van Gaal zich opmerken met zijn grappige Engelse interviews. "That's another cook", om er maar ééntje te noemen. Maar ook op het veld stond van Gaal graag in de schijnwerpers. In de wedstrijd tussen Manchester United en Arsenal ging de voetbalcoach viraal. Van Gaal verwende zijn supporters door op de grond te duiken bij de vierde official. Aanleiding was een lichte vrije trap van Arsenal. Het was trouwens de wedstrijd dat Marcus Rashford twee keer scoorde op zijn debuut. United won uiteindelijk met 3-2. Hieronder kan je de hilarische duik van van Gaal op Old Trafford herbekijken:

Vanuit een ander camerastandpunt: