Historische throwback: Michael Frey scoort 5 (!) goals tegen Standard in 2-5 zege op Sclessin (VIDEO)

Het is vandaag, 8 augustus 2023, exact twee jaar geleden dat Michael Frey vijf keer wist te scoren op Sclessin. In de wedstrijd tussen Standard en Antwerp in de Jupiler Pro League ging zowat elke bal van de Zwitser binnen. 2-5 werd het uiteindelijk in Luik. Een opmerkelijke throwback die we dag op dag graag nog eens bovenhalen.

Standard-Antwerp 2-5

Op 8 augustus 2021 trok Antwerp naar Sclessin voor de topper tegen Standard. Spannend was het echter nooit, want al na een paar minuten scoorde Frey de 0-1. De Zwitserse aanvaller zou die dag alle vijf de doelpunten van Antwerp voor zijn rekening nemen. Vlak voor rust maakte hij de 0-2 en in de tweede helft scoorde Frey nog drie keer. Opvallend: in de tweede helft scoorde hij een hattrick in negen minuten. Een historische prestatie, dat is het minste wat we kunnen zeggen.

Michael Frey 5 goals tegen Standard

“Het is de eerste keer dat dit me overkomt. Het is heel speciaal om vijf keer te scoren en dan ook nog eens te winnen. Het is een heel speciale dag. Ik zou niet zeggen dat ik vandaag geluk had, ik kreeg de ballen gewoon goed. Op training ging het deze week wat minder vlot. Daar scoorde ik niet iedere keer, maar ik werk wel hard.”, klonk het bij Michael Frey na de wedstrijd. Brian Priske was toen de coach van de Great Old. Hieronder kan je het scoreverloop nog eens bekijken. Voor Standard scoorden Muleka en Dragus.

standard antwerp throwback 8 augustus 2021 frey

De vijfklapper van Michael Frey tegen Standard nog eens herbekeken, met commentaar van Vandenbempt:

Op sociale media was er natuurlijk veel ongeloof:

Het was de eerste keer in bijna twintig jaar dat nog iemand vijf keer scoorde in één wedstrijd in de JPL. Toen deed Wesley Sonck het hem voor die er zelfs zes scoorde voor Genk!

Antwerp-ploegmaat Viktor Fischer gaf een grappig interview na de demonstratie van Frey op Sclessin: