Ooit toptalent bij Real Madrid, nu vecht 27-jarige Belg voor behoud in ... Spaanse derde klasse

Je zult hem misschien wel vaag kennen, maar Alexandro Marco Craninx Joostens of kortweg Álex Craninx speelde bij de jeugd van het grote Real Madrid, om vervolgens door te stromen tot het derde en zelfs het tweede elftal van 'De Koninklijke'. Coach Zinédine Zidane selecteerde hem enkele keren voor de A-ploeg, maar debuteren voor de eerste ploeg en de concurrentie aangaan met Thibaut Courtois, zou hij nooit doen. Tegenwoordig zit de Spaanse Belg bij FC Fuanlabrada, een Spaanse derde klasser.

Alex Craninx

Alex Craninx werd geboren in Málaga, maar heeft Limburgse roots en kwam ooit uit voor de Belgische (nationale) jeugdploegen. Zijn status als toptalent kon hij echter nooit waarmaken. Bij Real Madrid vertrok hij in 2017 transfervrij naar Sparta Rotterdam en ook passages bij Cartagena, Molde, Lillestrom en Seraing werden geen groot succes. Er werd zelfs nooit een transfersom voor hem neergelegd. Op 31 januari 2023 werd besloten om zijn contract bij Molde te ontbinden, Craninx zat dus zonder club, maar nite voor lang. Amper een paar dagen tekende hij al bij FC Fuenlabrada, dat is een club uit de Spaanse derde klasse die vecht voor het behoud. Zijn marktwaarde: 100.000 euro.

Rode Duivels

In 2019 werd Craninx nog kampioen met Molde en droomde hij stiekem van de Rode Duivels. “Ik werk er heel hard voor. Ik ben ambitieus, dus ik hoop dat ik er op een dag bij zal zijn. Het zou ook geweldig zijn voor mijn familie. Of ik nu al een selectie zou verdienen? Ik ben er klaar voor, Roberto kan me bellen! Ik weet dat ik progressie moet blijven maken, ik ben nog jong en ik heb nog genoeg tijd om er te geraken. Ik heb een goed jaar gehad.”, klonk het toen bij Alex Craninx. Zoveel jaar later lijken deze dromen echter héél veraf!

Alex Craninx in actie als doelman bij Real Madrid (B-ploeg):

Craninx kwam ook nog even uit voor het Noorse Lillestrom: