4e Provincialer kroont zich tot kampioen na superspannend slot ... papa Brecht Dejaegere is er voorzitter!

De West-Vlaamse club NSVD Handzame heeft zich afgelopen weekend tot kampioen gekroond in Vierde Provinciale A. Best verrassend, want koploper FA Nieuwpoort liet pijnlijk punten liggen tegen Lo-Reninge, de tiende in de stand. Nieuwpoort moet nu promotie proberen af te dwingen via de eindronde, maar daar zullen ze bij Handzame niet wakker van ligen. Met negentien overwinningen dit seizoen mogen we ze zeker een verdiende kampioen noemen. Tijd om ze nog wat uitgebreider voor te stellen!

NSVD Handzame

Handzame is een deelgemeente van de West-Vlaamse gemeente Kortemark. Samen met onder meer SVD Kortemark en White Star Zarren (een andere deelgemeente) speelden ze dit seizoen in dezelfde reeks in Vierde Provinciale. Terwijl de eerste ploeg van White Star Zarren volgend seizoen verdwijnt, mag men zich bij NSVD Handzame opmaken voor Derde Provinciale. Dat is geen primeur, want vorig seizoen degradeerden ze nog uit die reeks. De ambitie is deze keer dan ook om daar even te vertoeven.

Vriendschap staat centraal

NSVD Handzame eindigde dit seizoen op een gedeelde eerste plek met FA Nieuwpoort, maar door een beter doelsaldo mogen zij zich tot kampioen kronen. De West-Vlaamse club die in het groen en wit speelt, kon dit seizoen negentien van haar achtentwintig matchen winnen. Vijf keer werd gelijkgespeeld en slechts vier keer ging men de boot in. Met 89 gemaakte goals en amper 32 tegengoals, hebben ze duidelijk één van de beste ploegen van de reeks. En vooral: de sfeer in de groep is optimaal! Vriendschap staat er centraal en dat zorgt duidelijk voor een nog beter collectief op het veld.

Spannend en verrassend competitieslot

Eerlijk is eerlijk: NSVD Handzame had op de slotspeeldag niet meer verwacht dat FA Nieuwpoort alsnog de titel ging verspelen. Er stond een relatief makkelijke verplaatsing naar Lo-Reninge op het programma. Zij hadden dit seizoen al twaalf keer verloren en hadden één van de slechtste aanvallen van de reeks. Toch speelden Nieuwpoort pijnlijk 1-1 gelijk, waardoor Handzame later op de dag de titel kon pakken. Zo geschiedde: zij wonnen makkelijk met 1-7 van Koekelare B. De reeks was trouwens super spannend, want de top vijf lag op een zakdoek. White Star Zarren telt slechts twee punten minder, Koksijde-Oostduinkerke drie punten minder en SVD Kortemark amper  vijf punten minder. Zij mogen zich opmaken voor de eindronde.

Eindronde voor Derde Klasse

NSVD Handzame is trouwens geen nobele onbekende, want in een ver verleden speelden ze nog op een vrij hoog niveau. NSVD Handzame is namelijk de opvolger van SVD Handzame (Sterk Vlug Dapper Handzame). Die club werd opgericht in 1970 en speelde ooit nog eindronde voor promotie naar Derde Klasse. Begin jaren 2000 zakte Handzame terug naar Eerste Provinciale en het zou nooit meer terugkeren naar de nationale reeksen. In 2006 fusioneerden ze met VV Kortemark, dat tegenwoordigt speelt onder de naam SVD Kortemark. In 2013 besloten enkele zonen van oud-bestuursleden samen met Frans Dejaegere SVD Handzame nieuw leven in te blazen.

Frans Dejaegere Brecht Dejaegere

De bekendste ex-speler van Handzame is Brecht Dejaegere. Niet onlogisch, want papa Frans Dejaegere is er de voorzitter. Voor hem was het afgelopen weekend trouwens dubbel feest. Zijn zoon won met Toulouse de Franse Beker, terwijl NSVD Handzame een dag later de titel pakte in Vierde Provinciale. Nieuws dat Brecht Dejaegere zeker graag zal horen, want zelf gaf hij er enkele jaren geleden nog jeugdtrainingen. Proficiat mannen!

nsvd handzame