Ken jij ze nog? 2 'vergeten' ex-JPL-spelers winnen Afrikaanse Champions League, Percy Tau verliest!

Wydad AC heeft maandagavond de Afrikaanse Champions League gewonnen na een 0-2 zege tegen Al-Ahly, de club van ex-Club Brugge- en Anderlecht-speler Percy Tau. Wydad Casablanca is een Marokkaanse club met erg fanatieke supporters. In de selectie zitten ook twee ex-Jupiler Pro League-spelers: Reda Jaadi en Guy Mbenza. Beiden zullen ongetwijfeld een belletje doen rinkelen.

Reda Jaadi

Reda Jaadi is niet alleen de broer van Nabil Jaadi, maar ook een ex-speler van onder meer KV Mechelen en Royal Antwerp FC (waar Van Bommel de nieuwe coach is). Sinds 2019 voetbalt de middenvelder in Marokko, sinds vorige zomer bij Wydad AC. De 27-jarige Jaadi werd geboren in Brussel, maar heeft de Marokkaanse nationaliteit. Hij speelde al één interland voor hun nationale ploeg. In de finale stond hij de ganse wedstrijd op het veld, een echte titularis!

Guy Mbenza

Guy Mbenza is dan weer een huurling van Royal Antwerp FC. De 22-jarige centrumspits maakte in de zomer van 2020 een transfer naar the Great Old nadat hij in twee matchen twee goals scoorde voor Cercle Brugge. De Congolees heeft een marktwaarde van 1,3 miljoen euro, maar speelde slechts twee wedstrijden voor Antwerp. Hij is nog steeds eigendom van de Belgische club, maar de kans is klein dat hij nog ooit terugkeert, ook omdat Antwerp al op versterking aast. Mbenza deed het uitstekend voor Wydad dit seizoen: 16 goals in 36 matchen, 6 assists en een basisplek in de finale. Proficiat!

wydad ac champions league reda jaadi guy mbenza

Hier zie je een samenvatting van de match: