Ex-toptalent van RSCA speler van het toernooi op Future Cup 2013, maar speelt nu in... Marokko

Zegt de naam Nabil Jaadi je nog iets? De kans is eerder klein, want de man speelde nooit in de Jupiler Pro League. Nochtans was hij enkele jaren geleden een toptalent van Anderlecht. Een toptalent die naam maakte op de alombekende Future Cup van Ajax in 2013. Een editie die gewonnen werd door Anderlecht en waarbij Jaadi speler van het toernooi werd. Doorbreken bij paars-wit kon hij echter nooit.

Nabil Jaadi

Jaadi brak nooit door bij de eerste ploeg van Anderlecht, want een jaar na die Future Cup-winst trok hij al naar de U19 van Udinese. Sindsdien trok hij van de ene ploeg naar de andere. Een clubhopper pur sang. Wij lijsten er enkele op: Latina Calcio, Recre Granada, Ascoli, Alhonense, Asteras Tripoli... Hij is er nog steeds maar 25, maar speelde al voor meer dan tien ploegen. Momenteel is hij aan de slag in z'n thuisland Marokko, bij Mouloudia. Niet de grootste naam, want hij moet er wekelijks vechten tegen de degradatie én bovendien moet hij het vaak stellen met invalbeurten. 

Een kanttekening: de laatste wedstrijden speelt Jaadi niet meer omdat hij einde contract is. Anders had hij uiteraard nog meer wedstrijden gespeeld.

Nabil Jaadi (ex-RSCA) speelt tegenwoordig in Marokko, tegen de degradatie