“Ik hoop dat ze ooit over Diatta zullen spreken zoals ze nu over Mané en C. Ronaldo spreken”

Krepin Diatta is zijn afkomst allesbehalve vergeten. Zo is hij in de wijk Lyndiane een groot huis aan het bouwen voor zijn familie. Hij steunt er ook het voetbal, met geld en met materiaal, en schonk het regionaal ziekenhuis in Ziguinchor zelfs een blanco cheque voor de bouw van een operatiekwartier.

“Hij weet van waar hij komt en hij denkt ook aan de gezondheid van de mensen, wat toch heel belangrijk is in het leven”, vertelt zijn oudere broer Yvon Diatta aan Sport/Voetbalmagazine. “In de toekomst wil hij nog veel meer doen. Laten we hopen dat hij een grote carrière kan maken, dat ze ooit over Krepin Diatta zullen spreken zoals ze nu over Cristiano Ronaldo en Sadio Mané spreken, zodat hij het volk hier nog heel veel kan helpen.”

“Hij weet dat er in Ziguinchor veel jonge talenten zoals hij zijn, maar dat hen de middelen ontbreken”, pikt zijn voormalige coach Briegel in. “Dit sociaal werk doet hij omdat hij in zijn roots gelooft, omdat dit een regio is die heel solidair is en omdat zijn hart groot genoeg is om dit allemaal te dragen.”