Ondanks 20' in 9 matchen ... Engelsen blijven geloven in Rode Duivel: "His time will come!"

Neen, het gaat niet goed met Ameen Al-Dakhil en Burnley in het algemeen. De ploeg van Vincent Kompany is één van de gedoodverfde degradatiekandidaten in de Premier League en speelt zelden met een vaste elf. Het lijkt wel alsof Al-Dakhil het slachtoffer is geworden van de matige prestaties, want hij komt sinds eind oktober (mede door blessureleed) amper aan de bak. Twintig minuten in zijn laatste negen wedstrijden is het pijnlijke verdict, spijtig nieuws in functie van het EK in 2024.

Al-Dakhil uit de ploeg verdwenen

Ameen Al-Dakhil begon als titularis aan het seizoen bij promovendus Burnley. In de eerste tien Premier League-wedstrijden van het seizoen miste hij amper één helft. Sindsdien ging het echter bergafwaarts. Voor de match tegen Crystal Palace zat hij zelfs niet in de selectie en dat zou zich nog herhalen. Sinds de 2-1 nederlaag op Bournemouth zat de Rode Duivel zeven keer niet in de selectie, één keer op de bank en mocht hij slechts één keer invallen, mede door blessureleed. De Burnley-fans zijn het op 'X' erover eens dat zijn tijd nog zal komen.  Ze geloven met andere woorden in zijn kwaliteiten, maar zien in hem vooral een man voor de toekomst. Ook over Mike Trésor hadden de Burnley-fans al een mening na zijn sterke match tegen Liverpool.

"Hij is duidelijk geblesseerd geweest, geweldige speler, heeft tijd nodig, dat is alles"

"Hij is erg jong en heeft enorm veel kwaliteit. Premier League is erg moeilijk om indruk te maken in een degradatiestrijd. Hij zal een mooie carrière tegemoet gaan" 

"Topspeler, hij moet zich alleen fysiek ontwikkelen, zonder zijn tempo te verliezen. Zeer goede speler" 

"Ja, zijn tijd komt nog wel, het was niet alleen hij die het moeilijk had in het begin van het seizoen. Hij heeft duidelijk kwaliteit en zal terugkeren" 

"Ja, maar hij is nog niet klaar voor de Premier League. Hij heeft nog steeds veel potentieel. Als hij geduld heeft en blijft leren. Hij is pas 21, jaag hem niet op"

"Een goede speler, hij moet alleen wat harder worden en zich aanpassen aan het fysieke spel. Zijn tijd komt nog wel" 

"Net zoals enkele andere spelers: hij heeft een goede toekomst, maar is waarschijnlijk nog niet klaar voor dit niveau op zijn leeftijd" 

Ameen Al-Dakhil vs Bournemouth

De laatste keer dat Al-Dakhil in de basis stond in de Premier League, was tegen Bournemouth. De Rode Duivel kreeg toen veel kritiek en verdween sindsdien uit de ploeg.

"Verwijder in godsnaam Al Dakhil uit de verdediging"

"Ik zou Al Dakhil erafhalen en hem uitlenen aan een Belgische club" 

"Ik zal het zeggen... Trafford, Al Dakhil en Cullen hebben geen plek in de basiself" 

"Wat brengt Al Dakhil bij aan dit team? Ik weet dat we niet veel opties hebben, maar hij is f*cking shit!" 

"De verdediging is verschrikkelijk" 

Ameen Al-Dakhil vs United en Benfica

Eerder kreeg de Rode Duivel nochtans veel lof, bijvoorbeeld na de matchen tegen Manchester United en Benfica (in de voorbereiding):

"Ameen Al-Dakhil ziet er een heel nette speler uit."

"Al-Dakhil: 8"

"Muric, Al-Dakhil, Ekdal en Townsend blonken allemaal uit op hun eigen manier."

"Muric, Townsend en Al-Dakhil waren de meest opvallende uitblinkers."

"Muric, Ekdal, Al-Dakhil en Townsend waren allen fantastisch."

"Muric, Zaroury, Ekdal en Al-Dakhil spelen allemaal met het mes tussen de tanden!"

 Al-Dakhil toonde vorig seizoen al zijn kunnen bij Burnley:

Ook interessant