Beerschot 3de zwakste ploeg van Europa dit seizoen, dit is top 20 met minste punten

Beerschot kon dit seizoen nog maar negen punten rapen uit 21 wedstrijden. Het staat daarmee troosteloos laatste in de Jupiler Pro League en lijkt gedoemd tot degradatie. Enkel een serieuze ommekeer kan hen nog redden en daar moet het dringend aan beginnen, er staan nog maar negen matchen op het programma. De kloof met de voorlaatste bedraagt al tien punten en de kloof met de derde laatste veertien punten. Aartsmoeilijk lijkt het wel!

Beerschot

Voetbalflitsen maakte een lijstje met de 'zwakste' ploegen in Europa dit seizoen, ofwel de ploegen met het minste puntenaantal in de top tien competities van Europa. Tweede Klasse en andere, kleinere competities worden niet meegerekend. Wel meegerekend: Spanje, Engeland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Rusland, Turkije, Portugal, België en Oekraïne. Nederlands verrassend niet volgens Transfermarkt...

Er zijn twee ploegen die 'nog' slechter doen dan Beerschot dit seizoen: Greuther Fürth uit de Bundesliga en FK Mariupol uit Oekraïne. Beerschot speelde wel al 21 wedstrijden dit seizoen, terwijl de meeste ploegen in dit lijstje zover nog niet zitten in hun eigen competitie. We moeten dus opletten met vergelijken. De kans dat zij nog punten pakken en lichtjes weglopen van Beerschot is reëel. Beerschot kon dit seizoen nog maar twee keer winnen, speelde drie keer gelijk en verloor al zestien doelsaldo. Hun doelsaldo bedraagt -29: 16 goals voor en 45 goals tegen.

Ook interessant