Lombaerts wijst met de vinger naar Anderlecht: "Ik hoop echt dat ze daar nog gaan vloeken!"

Nicolas Lombaerts werd jaren geleden doorgestuurd bij Club Brugge, waarna hij uitgroeide tot een monument in Rusland. Nu, in 2019, speelt hij samen met Wout Faes. Net als hem een robuuste verdediger die doorgestuurd werd bij een Belgische topclub, in zijn geval Anderlecht. Ook hij heeft ondertussen enkele mooie aanbiedingen uit Rusland op zak en dat wenst Lombaerts hem met veel plezier toe.

“Het was een goede keuze om naar KV Oostende te gaan”, vertelt Faes aan Het Nieuwsblad. “Het is namelijk belangrijk geweest dat ik speel. Het is niet plezant om bij Anderlecht je debuut niet te kunnen maken, maar vierde keuze. En sporadisch mogen meedoen, zou me niet gelukkig gemaakt hebben. Dan zet ik bij KVO meer stappen.”

“Wat heb je eraan vanaf de bank andere jongens te zien spelen?”, pikt Lombaerts in. “Ervaring krijg je alleen door te spelen. Ik was nooit gefrustreerd dat Club me doorstuurde, want de transfer naar AA Gent - het seizoen voordien negende - was de beste uit mijn carrière. Waaraan je dan wel denkt: dat Club me elders zag doorbreken en geen rotte bal aan mij verdiende. Ik hoop dat het Wout ook ooit overkomt, dat ze bij Anderlecht eens gaan vloeken. ”