Vorig jaar 1e Provinciale, nu mogelijk promotie naar 2de Nationale ... traditieclub lijkt op weg terug!

We weten allemaal hoe het gaat in de voetballerij: ploegen kunnen jarenlang meedraaien in de hogere afdelingen van ons Belgisch voetbal, maar in een mum van tijd afdwalen tot de lagere regionen. Dat laatste zagen we helaas gebeuren bij AS Verbroedering Geel. In 2016 speelden ze nog gewoon in Tweede Klasse, maar daarna ging het redelijk bergaf. Tot vorig jaar! Vorig seizoen promoveerden ze in 1e Provinciale en ook dit seizoen doen ze volop mee voor promotie in Derde Nationale. Een traditieclub die timmert aan de (terug)weg naar boven, mooi is dat!

ASV Geel

ASV Geel, voluit Allemaal Samen Verbroedering Geel, kende enkele woelige jaren. Door in 2013 de eindronde te winnen van Racing Mechelen mochten de Antwerpenaren aantreden in de Tweede Klasse van ons Belgisch voetbal. Daar bleven ze drie seizoenen en was de middenmoot hun vaste plaats. In 2015/2016 eindigden ze op een dertiende plaats en door de hervormingen die toen werden doorgevoerd, moesten 'De Zotten' aantreden in Eerste Nationale. Ook daar bleven ze maar drie seizoenen en door mindere prestaties in 2019/2020 moesten ze zakken naar Tweede Nationale. 

Degradatie

2019/2020 was ook het seizoen dat vroegtijdig stopgezet werd door de coronacrisis. De Kempenaars stonden op dat moment op een knappe negende plaats in Tweede Nationale, ondanks de goede prestaties was dat een zeer moeilijk jaar voor de club uit Geel. Er raakte bekend dat de club in financiële problemen zat en mede door die geldnood verkregen ze geen licentie meer en zakten ze helemaal weg naar Eerste Provinciale. 

Promotie naar Tweede Nationale?

Maar het ongeluk begon daarna stilaan te keren. Vorig seizoen slaagde blauw-wit erin om via de interprovinciale eindronde te promoveren naar Derde Nationale. Ook dit seizoen loopt het eigenlijk op wieltjes. Geel staat na negentien speeldagen op plek drie in het klassement, op vier punten van leider Houtvenne (met een match meer gespeeld). Promotie behoort dus zeker tot de mogelijkheden. We zijn benieuwd of het ze lukt!

ASV Geel kans op promotie Derde Nationale

Afgelopen weekend haalden ze nog fors uit:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link