Deze 8 ploegen doen mee aan de play-offs in de Proximus ePro League, met 2 grote verrassingen!

De Jupiler Pro League heeft ook een virtuele competitie. In de Proximus ePro League nemen verschillende clubs het tegen elkaar op via het populaire spel FIFA 22. Het is ondertussen al het vierde seizoen van deze competitie. Het verschilt wel met het echte voetbal, want hier gaat de top acht naar de play-offs en daar strijden zij dan voor de titel. Sinds dit jaar wordt er ook voor het eerst op het speltype Ultimate Team gespeeld en niet langer met de eigen club. De Proximus ePro League is uiteraard helemaal anders dan de Jupiler Pro League, zo won OH Leuven vorig jaar de titel. De Proximus ePro League wordt ook uitgezonden op het TV-kanaal en YouTubekanaal van Eleven.

Top acht Proximus ePro League

In de Proximus ePro League gaat de top acht naar de play-offs, daar maken ze onderling uit wie de titel pakt. Als we kijken naar het klassement zien we toch enkele grote verrassingen. Zo doen onder meer Eupen en Zulte Waregem het veel beter dan in de Jupiler Pro League en staan zij verrassend in de top acht. Tussen plaats één en vier in het klassement zijn er trouwens maar twee punten verschil. Genk, Gent, Standard, Club Brugge, Zulte Waregem, Anderlecht, Union en Eupen mogen deelnemen aan de play-offs.

Het was een spannende strijd voor het laatste play-off ticket, want zo komen Antwerp, Beerschot en Cercle Brugge allen één punt tekort om de top acht te halen. De play-offs is in de vorm van een knock-outformaat. De kwartfinales worden op 4 mei gespeeld en de halve finales staan op 11 mei op het programma. De inzet is dit jaar extra hoog, want de winnaar van de Proximus ePro League krijgt een plek in de play-offs van de FIFA eWorld Cup. Helaas is het doelpuntensaldo van de ploegen niet gekend.

stand Proximus epro Leauge

Spelers

Dit zijn de spelers die deelnemen aan de Proximus ePro League: Jason De Villers (Sint-Truiden), Rune Gaudaen (Beerschot), Keanu Newa (KAA Gent), Zakaria Bentato (Anderlecht), Renzo Oemrawsingh (Zulte Waregem), Alexandre Zimet (Royal Antwerp FC), Quinten Vande Wattyne (Standard), Manse Bogaerts (KV Kortrijk), Rudi Ekmen (Club Brugge), Gilles Bernard (Genk), Kevin Lenglet (RFC Seraing), Ward Goethaert (OH Leuven), Thomas Vidic (Royale Union Saint-Gilloise), Bryan Moeyaert (KV Oostende), Florian Vandamme (Charleroi), Miran Salim (KV Mechelen), Lars Depoorter (Cercle Brugge) en Uliks Polloshka (KAS Eupen).