Met deze 10 spelers stond Clinton Mata het vaakst op het veld in de JPL ... 1 van Charleroi

Het is zover: na vijf seizoenen verlaat Clinton Mata blauw-zwart. De Angolese rechtsachter werd drie keer op rij kampioen met Club Brugge en was erg geliefd bij het publiek. Nu trekt hij voor vijf miljoen euro naar Olympique Lyon. Mata kennen we natuurlijk al langer dan zijn vijf seizoenen bij Club Brugge. Daarvoor kwam hij uit voor Genk, Charleroi en Eupen. Er zijn weinig spelers die al langer actief zijn in de Jupiler Pro League dan hem.

Meest opgestelde ploegmaten Clinton Mata

Eerst en vooral moeten we zeggen dat de fans van Lyon erg enthousiast zijn over de komst van Clinton Mata. Niet onlogisch, want de Angolees was altijd een betrouwbaar sluitstuk en zelden op een foutje te bespeuren. De laatste maanden kampte hij met wat blessures, maar daarvoor stond hij bijna continu in de basis. Wij bij Voetbalflitsen hebben een lijstje gemaakt met de tien spelers waarmee hij het vaakst samen op het veld stond...

Javi Martos Charleroi

Zo'n verrassing is het natuurlijk niet, maar de speler die het vaakst samenspeelde met Clinton Mata is Hans Vanaken. De Brugse middenvelder mist zelden een wedstrijd en staat zo op een eerste plek. Brandon Mechele en Simon Mignolet vervolledigen de top drie, zij stonden elk samen meer dan 13.000 speelminuten op het veld. Verder in de top tien hebben we ook nog Mats Rits, Ruud Vormer, Charles De Ketelaere, Noa Lang, Eduard Sobol, Eder Balanta en Javi Martos. Die laatste is de enige speler die niet van Club Brugge is. Voor blauw-zwart speelde Mata namelijk nog 87 wedstrijden voor Sporting Charleroi. Daar stond hij geregeld in de basis met oude krijger Javi Martos. Een interessant lijstje!

Geniet nog even mee van de mooiste momenten van Clinton Mata bij Club Brugge. Hij was niet alleen een sterke speler, maar ook een heel belangrijke schakel in de kleedkamer die altijd goedgezind was:

Ook interessant