Piepkleine club uit Italië komt volgend seizoen uit in Serie B ... moeten uitwijken naar ander stadion!

Feralpisalo is een Italiaanse voetbalclub uit Lombardije en ontstond pas in 2009 na een fusie tussen AC Salo en Feralpi Lonato. Opvallend: komend seizoen komen ze voor het eerst in hun clubgeschiedenis uit in de Serie B, de tweede klasse van Italië. Hun stadion is zo klein dat ze voor elke thuismatch zo'n honderd kilometer moeten uitwijken naar een groter stadion. Tijd om hier wat dichter bij stil te staan!

Feralpisalo Serie B

Feralpisalo dwong vorig seizoen als kampioen promotie af naar de Serie B en dat mogen we best opvallend noemen. De club bestaat nog maar sinds 2009 en staat bijgevolg niet gekend voor haar sfeeracties of haar harde kern. Toch zullen ze komend seizoen uitkomen in de tweede klasse van Italië en mogen spelen tegen ploegen als Sampdoria, Bari, Cremonese, Palermo, Parma, Spezia en Venezia. Een sprookje voor de club uit het piepkleine Salo, een plaats in de regio Lombardije. Leuk feitje: Alessio Da Cruz ruilde vorige maand KV Mechelen in voor Feralpisalo.

Stadio Lino Turina te klein

De fusieclub werd in 2009 in de Lega Pro Seconda Divisone toegelaten, dat is de vierde klasse van Italië. Amper veertien jaar later promoveren ze al naar de Serie B. Feitje: hun Stadio Lino Turina heeft slechts een capaciteit van 2.364 toeschouwers. Vanwege de Italiaanse regelgeving zullen ze komend seizoen daarom hun thuiswedstrijden moeten afwerken in een ander, groter stadion. Tweewekelijks zullen ze hiervoor zo'n 200 km (heen en terug samengeteld) moeten afleggen. Feralpisalo wordt beheerd door een groot staalbedrijf met zo'n twee miljard euro omzet per jaar. Ze pompten dus met andere woorden al veel geld in de club!

Het was een mirakel dat Feralpisalo vorig seizoen promoveerde. Noem het gerust een sprookje!

Het kleine Feralpisalo is gelegen aan het Gardameer en speelt in het groen en blauw:

Ook interessant