Club-speler NIET tevreden met bankzittersstatuut: "De reactie van Schreuder was overdreven!"

Jack Hendry speelt de laatste weken amper nog mee bij Club Brugge. Het is duidelijk dat de Schot niet tevreden is over zijn huidige situatie bij Club. Hij liet dan ook zijn frustraties de vrije loop, zo heeft hij ook kritiek op Club-trainer Alfred Schreuder. Nadat Hendry twee rode kaarten kreeg op een korte tijd, verdween hij volledig uit de ploeg. Tijdens de afgelopen interlandbreak mocht hij wel spelen bij Schotland en scoorde hij zelfs. De Schot hoopt dan ook dat zijn situatie bij Club Brugge snel opgelost geraakt.

Jach Hendry over Alfred Schreuder

"Veel mensen bij Club Brugge vinden dat ik opnieuw moet spelen. Maar als één persoon er anders over denkt... Hopelijk keert de mening van de trainer snel. Want ik wil deel uitmaken van dit Club Brugge. Ik kwam naar hier om Champions League te spelen en om de competitie te winnen. Nogmaals: ik hoop dat de coach snel zijn mening herziet.", aldus Jack Hendry.

De Schot kwam ook even terug op het moment dat hij uit de ploeg werd gezet, namelijk zijn twee rode kaarten op een korte tijd: "De daaropvolgende reactie was overdreven. Rode kaarten gebeuren, ik vind niet dat je jouw beste verdediger aan de kant moet schuiven. Ik ben niet naar Club Brugge gekomen om op de bank te zitten. Deze situatie moet snel opgelost worden. We zullen zien wat er gebeurt na deze interlandbreak.” 

Jack Hendry over zijn huidige situatie bij club brugge

Jack Hendry over zijn huidige situatie bij club brugge

Jack Hendry

In het begin van het seizoen was de Schotse verdediger een certitude in de verdediging van Blauw-Zwart, totdat hij steeds meer onnodige fouten begon te maken. Hij pakte veel kaarten en gaf vaak slechte passen, iets wat niet naar de zin was van de Nederlandse coach. Zo pakte hij een rode kaart tegen Standard én KAA Gent, en was hij verantwoordelijk voor de penaltyfout in de Ghelamco Arena. Schreuder verkiest nu om Mata naast Mechele te zetten en Skov Olsen of Buchanan op de rechterflank. Nsoki is de derde verdediger in de driemansdefensie van Club Brugge. Exit Jack Hendry dus. Zuur, want de Schot was erg goed aan het seizoen begonnen en speelde alles in de Champions League. Club kocht hem voor maar liefst 4,5 miljoen over van KV Oostende. 

Om deze reden speelt Jack Hendry niet meer bij Club

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link