Welke is jouw favoriet? Dit is de evolutie van het Club Brugge-logo door de jaren heen

Het logo van Club Brugge werd in zijn geschiedenis vaak aangepast. De laatste jaren kennen we deze met de witte rand, maar ervoor kende het heel wat gedaantes. Het logo is in totaal zeven keer aangepast, na het eerste logo die gebruikt werd tot 1972, toen het nog FC Brugeois heette. 

De logo's van Club Brugge door de jaren heen

Vanaf 1972 werd een nieuw logo geïntroduceerd die al sterk aanleunt bij wat het vandaag de dag is, al duurde dat niet lang want in 1980 kreeg Blauw-Zwart opnieuw een nieuw logo. Deze werd echter maar 3 jaar gebruikt tot men in 1983 een nieuw logo introduceerde die heel erg goed leek op het allereerste logo. Dit logo werd gebruikt tot 1995. 

Vanaf 1995 tot 2011 werd het logo met de rode rand terug boven gehaald en luidde dit het moderne tijdperk in. In 2011 werd het logo lichtjes aangepast met wat schaduweffecten en bollingen. Weer een jaar later werd het logo van Club geïntroduceerd die ze tot op heden nog steeds gebruiken, al kwam er wel een kroontje bovenop te staan in 2016 na het behalen van tien landstitels. 

de logo's van club door de jaren heen

Ook interessant