Arsenal-fans zijn het unaniem eens over Trossard na goal en assist in 3-1 winst vs Burnley

Na een overtuigende overwinning in de Champions League tegen Sevilla, was het zaterdagmiddag voor Arsenal de taak om de kater tegen Newcastle ook in de Premier League weg te spoelen door thuis te winnen tegen het Burnley van Vincent Kompany. In de laatste vijftien onderlinge confrontaties won Burnley er slechts één, terwijl Arsenal een wedstrijd tegen de Clarets elf maal winnend afsloot. De manschappen van Arteta verloren vorige week voor het eerst dit seizoen in de competitie, terwijl Burnley nog maar één keer de drie punten kon pakken.

Leandro Trossard vs Burnley

De Gunners kwamen vlak voor rust op voorsprong via Leandro Trossard. Met gevaar voor lijf en leden dook hij richting de kopbal van Saka en tikte hij de bal tegen de touwen. Tien minuten na rust zette Brownhill de bordjes weer gelijk, maar slechts drie minuten later kopte Saliba een corner van Trossard voorbij Burnley-doelman Trafford. Een kwartier voor affluiten verzekerde Zinchenko de volle buit voor Arsenal dat een goede zaak doet na het verlies van Tottenham eerder op de dag. De Arsenal-fans waren opnieuw laaiend enthousiast over Leandro Trossard, die net als in de Champions League tegen Sevilla in de spits speelde. Voetbalflitsen bundelde enkele tweets:

"Trossard ik hou van jou wat een speler. Je verdient veel meer liefde"

"Trossard is waarschijnlijk mijn man van de match vandaag. Ongelooflijke prestatie, opnieuw."

"Ik hou zo veel Leandro Trossard"

"Trossard was uitstekend vandaag."

"Trossard was fantastisch!"

"Elke keer als Trossard speelt, levert hij iets. Wat een topaankoop is hij voor Arsenal geweest."

"Leandro Trossard is onze meest sterke speler en de beste afmaker."

"Ik vind het geweldig dat Arteta heeft gezien dat Trossard beter is dan Nketiah. Als Jesus niet fit is, begin dan met Trossard, zo simpel is het."

"Trossard, man van de match prestatie"

Leandro Trossard vs Newcastle

Vorig weekend verloren The Gunners nog van Newcastle United. Toen geen basisplaats voor Trossard, maar wel een invalbeurt waarin hij verrassend geen indruk maken. Arsenal verloor met 1-0 van de Geordies.

"Ik kan vijf flankspelers opnoemen die beter zijn dan Nelson of Trossard. Wehebben een winger nodig"

"Ik denk dat Trossard het al opgegeven heeft. Hij heeft al zoveel kansen gekregen om zich in het team te vestigen, maar hij doet het niet. Dus nu chillt hij gewoon als hij speelt"

"Weet je hoeveel geld we zouden verdienen met de verkoop van spelers die we niet nodig hebben? Jesus, Zinchenko, Partey, Jorginho, Havertz, Nelson, Trossard, Nketiah. Dat is 300 miljoen."

"Trossard is misschien wel de slechtste man voor de corners die ik ooit heb gezien"

"Elneny, Cedric, Jorginho, Partey, Nketiah, Trossard of Nelson zouden tegen de zomer weg mogen"

"Martinelli, Saka, Trossard en Nketiah waren allemaal slecht gisteren." 

Ook interessant