Clinton Mata voorspelt grote toekomst voor jeugdproduct Club Brugge: "Hij is zo sterk, een stier!"

Clinton Mata trok enkele maanden geleden de deur van Club Brugge officieel achter zich dicht. De Angolese Belg kon er terugblikken op een fantastische periode, waarin hij de prijzen zowat aaneen reeg. Met drie landstitels en twee Supercups op zak, vertrok hij naar Olympique Lyon. De rechtsachter is Club echter nog lang niet vergeten. In een interview had Mata het onlangs over zijn voormalige ploegmaten. Kyriani Sabbe, bijvoorbeeld.

Clinton Mata Kyriani Sabbe stier

Clinton Mata voorspelt Kyriani Sabbe, die zelf ook op de rechtsachter speelt, een bijzonder grote toekomst: "Ik geloof alleszins in Kyriani Sabbe. Hij is zo sterk, hij vliegt overal in, zonder angst. Daar houd ik wel van. Daarom noem ik hem le taureau, de stier. En omdat hij stevige dijen heeft.". De amper 18-jarige Sabbe toonde in het seizoensbegin al enkele flarden van zijn klasse. De kans lijkt groot dat Club Brugge er nog veel plezier aan zal beleven.

clinton mata kyriani sabbe stier

Clinton Mata Cisse Sandra

In datzelfde artikel had Mata het overigens ook over Cisse Sandra. De verwachtingen liggen bij de middenvelder wat lager dan bij Sabbe, maar toch denkt Mata dat ook Sandra het ver kan schoppen: "Ik zeg je dat Cisse Sandra ook nog gaat ontploffen. Hij is nu uitgeleend aan Excelsior, maar dat is zoals De Cuyper. Ik raadde hem aan om onder mannen te gaan spelen. Zie waar hij nu staat. Schrijf het maar op...". We zijn benieuwd naar zijn ontwikkeling!

clinton mata cisse sandra

Vorig seizoen toonde Sabbe al staaltjes van zijn kunnen:

Net binnen