'Broederclub' Club Brugge promoveert niet na 3-0 voorsprong, GEKKE rellen aan uitvak nadien (VIDEO)

ADO Den Haag, sinds jaar en dag bevriend met Club Brugge, is er zondagavond niet in geslaagd om promotie af te dwingen naar de Eredivisie. De Hagenezen speelden dinsdag nochtans 1-1 gelijk tegen Excelsior in de heenwedstrijd van de promotiefinale en hadden dus echt zicht op de hoogste klasse. Ook in de terugmatch zag het er goed uit: na 47' minuten stonden ze 3-0 voor, maar na een gek slot gaven ze het in minuut 93 nog uit handen: 3-3 en verlengingen. Daarin scoorden beide ploegen elk nog één keer en stootte Excelsior uiteindelijk door na penalty's. Dat was niet naar de zin van de ADO-fans, die na afloop naar het uitvak liepen en met pyro smeten

Rellen na ADO De Haag-Excelsior

Twee Belgen

In die wedstrijd stonden ook twee Belgen aan de aftrap. Bij ADO stond Hervé Matthys, ex-Club Brugge, -Cercle Brugge en -Anderlecht, in de basis. Bij Excelsior was Siebe Horemans, ex-KAA Gent, ook een starter. De ploeg van Matthys eindigde in de reguliere competitie op de vierde plaats. Excelsior was pas zesde. 

ADO Den Haag 

ADO Den Haag werd in 1905 opgericht en won sindsdien tweemaal de beker én tweemaal de titel. De laatste jaren lopen wat stroef en vorig jaar degradeerde het zelfs. Na één jaar in de tweede afdeling kon de broederclub van Club Brugge terug de overgang maken naar de Eredivisie, maar dat liep dus falicant mis.