Schaamte voorbij: 47-jarige man werd neergestoken omdat hij chauffeur is van ... Club Brugge

Dat de voetbalwereld dood- en doodziek is, wisten we al langer dan vandaag. Zaterdag zagen we bijvoorbeeld onmenselijke taferelen tijdens de finale van de Champions League tussen Liverpool en Real Madrid, maar ook in België gebeurde er afgelopen week iets vreselijks. Het Nieuwsblad meldt dat Sven Rau, sinds jaar en dag chauffeur voor (jeugd)spelers van Club Brugge, zeven keer met een mes werd gestoken door onbekenden. En dat omdat de man chauffeur is voor blauw-zwart. 

Chauffeur Club Brugge messteken

Zijn vrouw Nathalie deed het vreselijke verhaal uit de doeken: "We zagen twee mannen aan de overkant van de straat. Ze vroegen of hij de eigenaar was van het busje met het Club-logo. Sven bevestigde dat, waarop de mannen zeiden dat hij moest meekomen. Hij vertrouwde het niet, probeerde hen af te schepen en wou de deur sluiten. Ze staken daarna in zijn kuit, nek, oksel en buik. Hij bleek zeven keer gestoken. Daarna zijn ze gevlucht."

Dit weekend moest de onfortuinlijke man nog steeds vechten voor zijn leven, want zijn organen waren zwaar geraakt. Dokters verwijderden al zijn milt en intussen is hij twee keer geopereerd. Ondertussen is het gerecht nog op zoek naar de twee daders. Bij Voetbalflitsen wensen we hem, zijn familie en vriendenkring alleen maar het beste toe. Hopelijk worden de daders snel gepakt én gestraft.