PIJNLIJK! Hier speelt de generatie van Musonda nu: drie clubloos, anderen in amateurreeksen

Het kan snel gaan in het voetbal. Ooit was de generatie van Charly Musonda de hoop van het Belgische voetbal, maar nu spelen er slechts enkelen nog in de hoogste klassen van het voetbal. Erger nog, maar liefst drie spelers zijn momenteel clubloos. Eén daarvan is Matthias Bossaerts, hij is al sinds 2019 op zoek naar een nieuwe ploeg. Als dit nog maar goed komt... 

Generatie Charly Musonda

Charly Musonda was enkele weken geleden terug een "hot item" nadat bekend geraakte dat hij een testperiode zou ondergaan bij Zulte Waregem. Momenteel is echter al geen sprake meer van Musonda bij Zulte Waregem, wegens niet nader genoemde problemen. Maar naast Musonda zijn nog heel wat spelers van zijn generatie teruggezakt. Zo zit naast Musonda en Bossaerts ook Bakkali zonder club. Zijn contract liep af bij Anderlecht en werd niet verlengd. 

Toptalenten Rode Duivels

Er zijn dus niet veel van de "gewezen toptalenten" die het effectief gemaakt hebben in het profvoetbal. Schrijvers deed het een bepaalde periode goed bij Club Brugge en speelt nu bij OH Leuven. Oulare kende ook zijn grote doorbraak bij Club Brugge, maar speelt ondertussen bij RWDM. Alexis De Sart staat onder contract bij Antwerp, maar kan daar ook moeilijk doorbreken. Scholl en Saigal zijn dan weer teruggezakt tot de amateurreeksen. Matthys kon dan recent weer een mooie transfer versieren naar Beerschot, maar hij had ook gehoopt op dit moment verder te staan in zijn carrière. 

Generatie Charly Musonda

Ook interessant