Was het een geniale zet van Anderlecht om Didillon naar concurrent te laten vertrekken?

Was het een geniale zet van Anderlecht om Didillon naar concurrent te laten vertrekken?

Anderlecht heeft Thomas Didillon naar haar rechtstreekse concurrent Racing Genk laten vertrekken. 550.000 euro komt in het laadje, maar in de strijd om play-off 1 lijkt het toch allesbehalve een slimme zet? Of toch? De Anderlecht-watcher van Het Laatste Nieuws meende namelijk het 'plan' door te hebben. 

"Didillon is een betere keeper dan Gaëtan Coucke, dus is-ie een versterking voor Racing Genk en maakt paars-wit haar eigen kansen op de top zes wat kleiner met deze transfer. Maar het was wel de enige manier om wat cash te incasseren en om dus zelf versterkingen te halen."

"Puur sportief is Didillon voor Anderlecht daarbovenop geen groot verlies. De Fransman past niet in de speelstijl die Kompany ambieert. En dan is er nog dat andere luik... De sfeer in de kleedkamer. Thomas Didillon is geen allemansvriend in de vestiaire van Anderlecht. Hij werd door zijn ploegmakkers als arrogant beschouwd. Didillon zou zich naar verluidt beter voelen dan de rest. En zo iemand wil je toch niet in de kleedkamer?"

Op café

"Tot slot had Didillon een grote invloed op de jeugd. Een té grote invloed, vond men op bestuursniveau. Er doen verhalen de ronde - en die komen niet uit één hoek - dat Didillon 's avonds met de jongeren op café ging, terwijl die jongens eigenlijk zouden moeten rusten."

"Racing Genk een deftige doelman bezorgen in deze fase van de competitie: het líjkt raar. In werkelijkheid is het vanuit Anderlecht-standpunt niet zo stom als het lijkt."